Kdy a kde? Rozmnožení kudlanek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.7.2016 20:57
Butterfly

XXX.XXX.194.24

Dobrý den,

mám pár kudlanek sphodromantis sp.(Nigérie) samice dospěla před cca 3 týdny a samec cca před 2 týdny. Chtěl bych je zkusit rozmnožit, jak, kde a kdy? Popřípadě budu rád za nějaký odborný odkaz.

Predem diky

14.7.2016 09:21
tomvoj

XXX.XXX.186.146

Používal jsem zhruba dvě metody páření kudlanek. Jedna s použitím větších větví rozmístěných v pokoji, kdy samici nechám na jedné větvičce sedět a samce umístím na druhou větvičku tak, aby samici viděl a mohl se k ní přiblížit a na kratší vzdálenost přeletět. Samice musí být dostatečně nakrmená, není na škodu jí dát nějaké žrádlo i na tu dobu, kdy k ní samec poleze. Samce můžete nechat před pářením proletět v pokoji, pokud máte jistotu, že nespadne třeba za 150 kg skříň.
Druhá metoda, je dát samici třeba na záclonu nebo závěs, ta poleze pomalu nahoru. Samce dáte opatrně za ní asi 25 cm aby ji mohl sledovat a naskočit na ni. Pak se samec na samici většinou otočí hlavou k zadečku a zase zpět a přitiskne se jí na záda. Pokud by byl samec moc plachý, tak to páření odložte na další den, Dát zase kudlanky do ubikací.
Zase platí, že to musíte hlídat a pokud samice samce chytne, tak může pomoct dát pod vodu, to ho většinou hned pustí, nebo pokud mu sežere hlavu, tak můžete zkusit i spářit v rukách tak, že samčí zadeček nasměrujete mírně z pravé strany souběžně se zadečkem samice, aby došlo ke spojení.
Ideální je přirozené spáření, kudlanky nechte v klidu, pokud nemáte další samici, tak to nechte po spáření osudu, většinou samec seskočí úspěšně.

14.7.2016 20:11
Butterfly

XXX.XXX.194.24

Moc Vám Děkuji...mimochodem staci tento věk?

15.7.2016 13:36
tomvoj

XXX.XXX.186.146

Po posledním svleku není důvod čekat, hlavně u samců. Ještě bych napsal poznámku, že kudlanky taky potřebují rozumnou provozní teplotu. Takže jestli se nebudou mít k sobě, tak to může být i nízkou teplotou.

15.7.2016 19:19
Butterfly

XXX.XXX.194.24

Tak jsem postupoval podle Vašich rad se záclonou a už se páří

15.7.2016 20:42
tomvoj

XXX.XXX.164.133

A ještě jedna praktická rada, pohlídat si tu samici, hlavně ji nezavřít omylem do okna nebo dveří.

Přidejte reakci

Přidat smajlík