Prosim o určení brouka

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Corgi

14.7.2016 11:55
Corgi

XXX.XXX.13.45

Dobry den
Prosim o pomoc s určením tohoto brouka. Koupeno jako larvicka na Burze v brně. Brouček se vylihnul asi před třema dny. Velikost je cca 4-5cm.
Nemame s dětmi vubec tušení oč se jedná. Vylihla se nam jeste samicka ale ta uhynula asi den po vylihnuti.
Predem dekuji za pomoc s urcenim.

14.7.2016 21:33
Butterfly

XXX.XXX.194.24

Dobrý den,

Toto je nádherný samec nosorožíka kapucínka...u nás je tedy vzácný, vypadá hezky.

Corgi

14.7.2016 21:38
Corgi

XXX.XXX.13.45

Dobry den, dekuji za nazor. Ale jsem si na 100% jisty ze toto kapucinek není.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.7.2016 23:21

Dobrý den,
podle výstupků pod rohem na štítu a tvaru hlavového rohu bych to viděl na malého samce Augosoma centaurus - se zdeformovanými rohy.

Oto Petřík.

15.7.2016 07:21
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.216.20

Augosoma centaurus to podle mě není, kdysi jsem je choval a jejich zbarvení je vždy tmavé až do černa s kovově lesklým lehce namodralým nádechem. Toto vypadá jako nějaký xylotrupes, podle tvaru a barvy těla (zadečku) možná i kříženec.

15.7.2016 13:29

I to je možné, já soudil podle fotek A. centaurus na internetu, lehký nádech do červena se místy ukazuje. Taky jsem na první pohled myslel, že to bude Xylotrupák, ale nemá rozdvojený ani jeden roh, což je pro ně typické. Pokud vím, tak taky žádný z rodu Xylotrupes nemá již zmíněné výstupky pod štítovým rohem. Asi se skutečně bude jednat o křížence.

Oto Petřík.

15.7.2016 14:40
tomvoj

XXX.XXX.186.146

Já tipuju na nějakého Dynastes herkules septentrionalis nebo jiný Dynastes, podle těch chloupků mezi hlavou a štítem, to augosomy nemají. Xylotrupesi zase nemají takové ty malé růžky. Velikost těla i rohů je dána kvalitou potravy. Co se týká barvy, tak augosoma by byla výrazně černá.

jenda hrbek

1.8.2016 10:40
jenda hrbek

XXX.XXX.135.145

Tohle bude bud´ křížený nebo čerstvě vylíhnutý dynastes tityus.

Přidejte reakci

Přidat smajlík