Corgi
XXX.XXX.13.45
Dobry den
Prosim o pomoc s určením tohoto brouka. Koupeno jako larvicka na Burze v brně. Brouček se vylihnul asi před třema dny. Velikost je cca 4-5cm.
Nemame s dětmi vubec tušení oč se jedná. Vylihla se nam jeste samicka ale ta uhynula asi den po vylihnuti.
Predem dekuji za pomoc s urcenim.
Corgi
XXX.XXX.13.45
Corgi
XXX.XXX.13.45
Dobry den, dekuji za nazor. Ale jsem si na 100% jisty ze toto kapucinek není.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý den,
podle výstupků pod rohem na štítu a tvaru hlavového rohu bych to viděl na malého samce Augosoma centaurus - se zdeformovanými rohy.
Oto Petřík.
Uživatel s deaktivovaným účtem
I to je možné, já soudil podle fotek A. centaurus na internetu, lehký nádech do červena se místy ukazuje. Taky jsem na první pohled myslel, že to bude Xylotrupák, ale nemá rozdvojený ani jeden roh, což je pro ně typické. Pokud vím, tak taky žádný z rodu Xylotrupes nemá již zmíněné výstupky pod štítovým rohem. Asi se skutečně bude jednat o křížence.
Oto Petřík.
Já tipuju na nějakého Dynastes herkules septentrionalis nebo jiný Dynastes, podle těch chloupků mezi hlavou a štítem, to augosomy nemají. Xylotrupesi zase nemají takové ty malé růžky. Velikost těla i rohů je dána kvalitou potravy. Co se týká barvy, tak augosoma by byla výrazně černá.
jenda hrbek
XXX.XXX.135.145
Tohle bude bud´ křížený nebo čerstvě vylíhnutý dynastes tityus.