Ideální by bylo mít nějaké vhodné kvetoucí rostliny rostoucí přímo ve výběhu, ale v reálu si budete muset vystačit buď s umístěním kvetoucích rostlin (ve formě kytice nebo samostatně v ampulích s vodou) nebo s ručním krmením směsí medu s vodou.
Někdo krmení nedoporučuje, protože nepřirozené krmivo může lišajům kvasit v hltanu, ale já se spíše přikláním k tomu, že lišaji přijímající potravu by měli dostat nažrat.
Pro menší druhy se mi osvědčila komule v ampuli s vodou. Nebo natrhat i luční kvítí a lze pomlžit sladkou vodou - např. lišaji pryšcoví se takto dobře krmili a i kladli na rostlinky.
Smrtihlavy jsem většinou krmil ručně a to tak, že jsem si vzal velkou stříkačku, seřízl jsem tu trubičku na konci. Do stříkačku jsem natáhl směs medu a vody a postavil ji na píst někde na stůl, aby se nevyvrátila. Pak motýla do jedné ruky a druhou rukou vytáhnout sosák špendlíkem a namočit do otvoru ve stříkačce. Motýl se většinou uklidní a pije sám.
Myslím si, že by stálo za vyzkoušení speciální krmení pro kolibříky, které dělá Versele Laga Orlux Hummingbird.