Allomyrina dichotoma-délka života imaga

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

jenda hrbek

1.9.2016 20:59
jenda hrbek

XXX.XXX.135.145

Dobrý den, dočetl jsem se, že samci allomyrina dichotoma brzo po spáření umírají, jakou máte zkušenost?

1.9.2016 23:30
tomvoj

XXX.XXX.164.133

Choval jsem je asi dvakrát a nepamatuji se, že by samci umírali moc brzy. Samice se vykladly poměrně brzy po spáření. takže je dobré si nachystat výběh a broukům hned po aktivaci poskytnout prostor.
Malé larvy nevyhrabávejte, raději počkat 2 - 3 měsíce. Samci jsou hodně nesnášenliví mezi sebou a pokud necháte dva pohromadě, tak je skoro jistota, že jeden padne. Larvy stejné velikosti můžete chovat pohromadě. Kuklí se nastojato, takže vrstva substrátu by měla být alespoň 15 cm, pokud chcete pěkné brouky. Doporučuji je chovat raději ve větší bedně třeba 20 - 30 litrů na 5 larev a necháte je tam i zakuklit. Vhodná je směs listovka a bílého trouchu.

2.9.2016 07:34
jenda.hrbek

XXX.XXX.135.145

Děkuji za cenné informace.
Zatím chovám jen pachnoda marginata peregrina, p.thoracica, eudicela schultzerum a xylotrupes gideon.

2.9.2016 09:28
tomvoj

XXX.XXX.186.146

Jestli máte zkušenosti s Xylotrupama, tak můžete zkusit i ty Allomyriny, ale raději bych si pořídil pár larev než hotové brouky a zkusil je od larev. Když je budete mít pohromadě, tak se i zesynchronizují na zakuklení.

2.9.2016 13:00
jenda.hrbek

XXX.XXX.135.145

Já už si larvy pořídil a už jsem věděl jak se pěstují ale pro jistotu jsem se ještě koukl na internet a na wikipedii psali že po spáření umírají.Možná to ani není pravda.
jenda.

3.9.2016 22:25
chudoba.josef

XXX.XXX.248.182

Zdravím. Mohu potvrdit z vlastní zkušenosti, že u Allomyrina dichotomus dochází po několika generacích k degeneraci chovu. To se projevuje i kratší dobu života a končí to tím, že se samice nakonec nevykladou. Chce to pak včas oživit krev. Mám teď imaga z importu a žijí téměř 3 měsíce a kdo ví, jak ještě před tím dlouho v přírodě. A opravdu jak píše kolega, kladou velmi brzy po páření...
Tak hodně zdaru

Přidejte reakci

Přidat smajlík