Rtzu
XXX.XXX.23.15
Ahoj, pořídila jsem si skupinku gongylek (4). Jsou L4, určuji pohlaví a zdá se mi, že to jsou všechno samci. Koukne mi na to prosím někdo odborným okem? Děkuji za odpovědi.
Rtzu
XXX.XXX.23.15
Ano kupovala, ale prodejce mi slíbil výměnu v případě nespokojenosti, tak snad to dobře dopadne. A Vám děkuji za názor.
Rtzu
XXX.XXX.23.15
Tak mám možnost si vyměnit na burze, ovšem mám si vybrat sama, že pohlaví v tomhle instaru spolehlivě nepozná
Já jsem sice tento druh nechoval, tak je nemám napozorované, ale poznat se to podle mě dá. Samice většiny druhů kudlanek má zadeček ze 6 článků a samci mají 7 - 9 článků a většinou menších.
U GG se to dá taky poznat podle tykadel a myslím si, že pod lupou už v této velikosti. Samice mají tykadla poněkud kratší a nitkovitá a samci mají silnější, jemně chlupaté.
Doporučuji vzít si lupu a prohlídnout si ty nymfy, zespodu spočítat články na zadečku, pokud jich budou mít všechny více než šest, tak to budou zřejmě všechno samci.
No a vzhledem k počasí bych ty kudlanky nosil pod svetrem nebo v termoboxu s petkou s teplou vodou..
Poznámka: Prohlédněte si tykadla těch vašich kudlanek pod lupou..
Rtzu
XXX.XXX.23.15
Děkuji, lupu jsem si včera koupila a určitě si vyberu.