Dobrý den,
mám dotaz ohledně Brachypelmy smithi.16.10. Jsem si donesl Brachypelmu domů, bohužel jsem uplný amatér, taže jsem se nezeptal kolikaty je svlek. Každopádně je v terarku ( 20x30x40) vystelka lingocel cca 4-6 cm a skorapka od kokosu. Prvni dny pavoucek cupital po terarku. Po prvnim krmeni pokryl kokos pavucinkou a zacal si hrabat ukryt v zemi. Jenze predevcirem se ztalo to, ze vykopany ukryt je zahrabany i s pavouckem. Prvni den byl videt tunylek a na dne pavoucek, ale dnes je vchod zasypany. Delam neco zle? Nemam ho zkusi radeji vyhrabat? Pripadne mi zvlastni a trochu me desi, ze se zakopal uplne do lingocelu bez zjevneho vchodu. Navic prikladam fotografii pavoucka v den porizeni velikost 3-3,5 cm lze poznat, ktery je to svlek?
Moc dekuji za reakce.
Adam.
Nevyhrabavat, vylezie sama ked bude chciet alebo bude hladna. Len jej tam daj misku s vodou a to je vsetko. Moze sa zvliekat a zbytocne ju vyrusis vyhrabanim. Z tej fotky tazko povedat ci je pred zvlekom, aj ked sa mi zda ze ma stmavnuty abdomen.
Vyzera ze ten lignocel ma dost mokry, maju radi uplne sucho, staci miska s vodou...
Děkuji moc za reakci.
Pavouček mi včera na chvíli vylezl. Misku s vodou v terárku má. Co jsem ho donesl má na abdomenu tmavý puntík asi 1/4 velikosti abdomenu. Co jsem vyčetl nejspíše máte pravdu a chystá se na svlek. Jen jsem se chtěl ještě zeptat ohledně krmení.
Chystám se ho dnes krmit (bylo mi doporučeno v tomto období každý 3 až 4 den), jenže pokud se chystá na svlek, údajně nejedí a další problém je, že je zahrabaný.
Při prvním krmení byl pavouček venku, takže jsem cvrčka hodil dovnitř( musel jsem mu utrhnout nožičky, protože živého nechal cupitat po terárku) a bylo do minutky po něm.
Jenže jak teď? Mám crvčka zabít a položit ho tam a jestli si ho neuklidí tak druhý den vyměnit za čerstvého? Nebo mám přímo počkat na to, až se vyhrabe a bude viditelné, že je venku? Jde mi o to, abych zbytečně neházel cvrčky do terárka, zároveň ale nechci nechat pavoučka hladovět.
Díky a přeji hezký den.
Adam
Osobne mlade krmim tak casto ako chcu, vecer im hodim zradlo a ked do rana nezjedia vyberiem. Ale bacha na ten zvlek, cvrcek moze zvliekajucemu sa pavukovi ublizit, nema sa vtedy ako branit.
Mozes skusit dat aj zabiteho pri vchod, ale to robievam len u mladych aby im potrava neublizila
Hladovat urcite nebude, je pekne plny a Brachypelmy su odolne vydrzia dlho bez potravy.
Pred zvlekom ti jest nebude, taktiez po zvleku nie. Ja cakam aspon tyzden po zvleku s krmenim, u vacsich jedincov aj dlhsie.
Pri zvliekani ho hlavne zbytocne nerus a hlavne ho neotacaj (lahne si na "chrbat").
Dolezite je hlavne aby mali vodu :)
Ak vies anglicky je vyborne forum kde sa toho vela dozvies ak mas zaujem
www.arachnoboards.com
Pekny den.