Dano25
XXX.XXX.225.39
Dňa 5.11.2016 som poslal doporučený list p. Oldrich Koza. V liste boli peniaze na nákup kukiel A.atrops. Peniaze na nákup mi dala manželka k mojim narodeninám a bola pri tom ako som ich vkladal do listovej obálky. Pri prevzatí doporučeného listu, peniaze chýbali... A obálka bola podľa slov pána O. Kozu nepoškodená. Už som raz u pána Kozu nakupoval kokóny a všetko bolo v poriadku, preto som mu dôveroval. Prosím, ak má nieko negatívnu skúsenosť, s dotyčním pánom napíšte, prosím. Ďakujem.
jooska
XXX.XXX.182.170
Chtěl bych poněkud rozšířit tvou teorii o další možnost. Mám kamaráda co poslal doporučený dopis a dopis nedošel, ztratil se na poště, bylo v něm 500, -kč. Já bych v dopise peníze neposlal jedině složenkou nebo z učtu na učet, pak neni pochyb že peníze došly. Obálka lze otevřít i bez poškození.
Když už posílat peníze doporučeným dopisem, tak jedině zabalené v nějakém neprůsvitném papíru, třeba v barevného časopisu případně v tenkém alobalu. Hlavně přelepit obálku průhlednou páskou a nespokojit se pouze s normálním zalepením.
To že se vykrádají dopisy hlavně z ciziny není žádné tajemství, takové ty zalepené na dobré slovo.
Dano25
XXX.XXX.225.125
...aby som to doplnil. Obálka bola prelepená lepiacou páskou a peniaze boli vložené do papiera na ktorom boli vytlačené fotagrafie. Skontroloval som i obálku cez svetlo, či nevidieť peniaze skrz. Obálka bola síce miernejšie silnejšia. Zvlášne je, že takýmto spôsobom som platil do nemecka, francúzska a nič podobné sa nestalo.
Tohle je blbá situace, protože i kdybyste balík pojistil a řešil, že tam nic nebylo, pak nemáte v dopise co posílat peníze. Dokonce i kdyby se dopis ztratil a vy jste uvedl, že v něm byla hotovost, nemáte nárok na žádnou náhradu, protože jste porušil vyhlášku o (ne)posílání peněz poštou. Od tohoto slouží složenky. Vyplníte, na poště odevzdáte, zaplatíte a člověk si peníze vyzvedne na své nejbližší pobočce. Pokud byla obálka skutečně prázdná, bojím se, že už peníze neuvidíte. Pána neznám.