Líša
XXX.XXX.241.188
Zdravím všechny pavoučkáře a zároveň je tímto prosím o pomoc.
Na minulé ŽE jsem zakoupil nový přírustek, ale omylem jsem ztratil popisní štítek a teď vlastně nevím, co jsem si to koupil. Jedná o pavouka s hodně nápadně a nádherně zabarvenýma chelicerama. Bohužel mám mládě ve druhém svleku, červené nožky a tmavý tělo, ale to má spousta jiných taky.Kdyby snad někdo měl tip, napište, budu vděčný.
Dík s pozdravem Boss.
Zdravím,
napadla mě B.Boehmei, ale ta nemá zbarvené chelicery. Tak možná Megaphobema Robustum. Mláďata jsou celkem "nohatá" a mají pěkné zbarvení včetně chelicer.
Jak psal nuty. Fotka by určitě pomohla (i ve 2 svleku).
S pozdravem
Matte.
Tazatel foto neudal. Nevím tedy k čemu srovnáváte. Prosim o upřesnění (v souvislosti k věte B.Boehmei vypada jinak) B. Boehmei má zmíněné zbarvení, ale jak jsem dodal chelicery zabarveny nejsou. Proto jsem uvedl M. Robustum, která popis splňuj, ale jelikož je to stručný popis a foto neni k dispozici, tak neni možné říci více.
Mé foto Megaphobemy je pro představu zda by se nezdal Boosovi jedinec nějak povědomý.
S pozdravem
Matte.
Líša
XXX.XXX.241.188
Kluci moc děkuji, ale ani jeden tip to nebude, všechny tyto pavouky vlastním.
Udělal jsem pár fotek, ale nevím jestli to pomůže.
V dospělosti by ty chelicery měli být fialovomodrý, opravdu nádherný na celým pavoukovi jsou to nejhezčí.No nic zkuste ještě napsat pár tipů a přinejhorším si udělám výlet do Prahy a budu doufat, že tam ten klučina bude.
Tak díkes.
Jirka666
XXX.XXX.68.255
Zdravím,
a nemůže to být Ephebopus cyanognathus? Ti jsou známí tím, že mají krásné fialovomodré chelicery a mláďata taky mývají oranžové nožky...
Je to jen tip, nikdy jsem tento druh neměl.
Jirka.
Jirka666
XXX.XXX.68.255
Koukám, že jsem trošku zaspal...
Jirka666
napsal(a):
Zdravím,
a nemůže to být Ephebopus cyanognathus? Ti jsou známí tím, že mají krásné fialovomodré chelicery a mláďata taky mývají oranžové nožky...
Je to jen tip, nikdy jsem tento druh neměl.
Jirka.
Je to velmi pravděpodobné.
Z fotek je to hned jiné určování. I podle síťování to lze tvrdit. Navíc jako mládě mít celé nohy zbarvené až po hlavohruď není příliš běžné a časté.
Moc pěkný jedinec.
S pozdravem a přáním hodně zdaru
Matte.
Líša
XXX.XXX.241.188
Super to bude na 95% on
Jste pašáci. Moc a moc dík
S pozdravem Líša.