Fauna Trhy Ostrava - hledám prodejce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.1.2017 19:24
PRINZESSIN

XXX.XXX.153.0

Hledám prodejce - polák, účastnící se fauna trhů v Ostravě, který nabízel Heterometrus Spiniferus - tuším, že měl dlouhý stůl, i se suchozemskými želvami s osvětlením a dalšími věcmi.

Dá se někde nalézt seznam prodejců?

Děkuji za info.

18.1.2017 22:58
spidy

XXX.XXX.244.254

Co je Heterometrus spiniferus?:)
spravne Heterometrus spinifer a spis vse co maji polaci je klasika Het. petersi:).

18.1.2017 23:02
PRINZESSIN

XXX.XXX.153.0

To samozrejme vim, ale borec je tam tak prodaval, proto se ptam jestli si nikdo nevsiml (hadam, ze kdo chova stiry, vyhledaval je aby se mrknul co je na prodej a nazev ho pobavil stejne jako me)

Nicmene popis stira sedi, opravdu je to Spinifer a ne Petersi, jen jsem chtela prodejce najit a odkoupit od nej dalsi HS protoze tady v CR u chovatelu jsem hezci Spinifery nenasla.
Nechapu, proc fauna trhy nemaji stejne jako Ziva Exotika seznam prodejcu na webu

18.1.2017 23:43
spidy

XXX.XXX.244.254

Fakt spinifer? podelny klepeta trnity?:) divny no ale mozny to je:).

18.1.2017 23:52
PRINZESSIN

XXX.XXX.153.0

Mam 15 Petersaku ruzneho veku a 7 Imperatoru a odlisne znaky tam jsou. Vzala jsem ho ke svemu stalemu prodejci vyse uvedenyh stiru na urceni pohlavi (at to mam spravne i z druheho nazoru a potvrdil). Podle detailnich fotek odeslanych p. Kovarikovi na mail take odvetil, ze se jedna o HS, tak nemam duvod neverit :).

Erik001

19.1.2017 17:48
Erik001

XXX.XXX.153.0

Takove tvrzeni ze Polaci nabizeji vzdy jen Petersi a pod ruznymi nazvy jsem slysel tolikrat. Stejne jako, ze nabizeji misto Smithi nabizeji Emilia a podobne.
Cesi budou vzdy hajit sve chovy, navic si uctuji na zvire (a to nejen zvire) 20% ceny navrch.
Znam mnoho polaku, kteri jezdi na trhy po CR opakovane nekolik let a jsou mnohdy prijemnejsi, poradi a rekl bych, ze i pouhym okem maji zvirata zdravejsi nez kdejaky radoby chovatel (rychle prodat, vic vydelat) v Cesku.
Polaci zkratka take umi chovat, vzdy nabizeji nizsi ceny a to se Cechum samozrejme nelibi.

19.1.2017 18:21
spidy

XXX.XXX.244.254

Ericku:) kamarade:)
nejsi ty taky jeden z nich, Polak?:)
Jen u polaku jsem videl H. petersi nabizet jako scaber, spinifer, spiniferus, longimanus a nejen u nich jako P. imperator. Stirum trosku rozumim a z casti me zivi tak kua vim o cem pisu:)
Smithi x emilia - kdyz je zameni nas dodavatel ma je vic lidi jako mix nebo zamenu a to jak polaci tak cesi. I ja to tak bohuzel mel:)
Polaci maji heslo nejak - Lepsi spatny kseft nez dobra prace:) Vzdy ty smejdi zkazili cenu a nebyt toho ze vyvazi ve velkym do ruska a byvalych ruskych zemi plus na filipiny, tak tu vse je za polovic a nikdo nic nechova. KLuci z Ukrjainy si uz davno stezuji, ze tam pavouky apusji a kazi jim take ceny!
Sklipkany atd chovam ve vetsim uz pres 16 let a vim jak to chodi, spousta polaku co ted kseftuji jsem odkojil na mojich sklipkanech. Jeste kdyz za zlaty ery, jezdily nakupovat maximalne k nam a ne jako dnes po cele evrope:)
Polak chce prodat za kazdou cenu a je pro nej i ok kseft ze na necem ma 10 kč.) On dane neplati, ja ano:) jako spousta cechu co jezdi do ostravy na burzu:)
Nic nehazim jen na Polaky, rozhodne zamenovat H. petersi za cokoliv jineho je svinarna! Zvlast kdyz se kazdy druh importuje odnekud jinud!:) A H. spinifer je tu sakra malo!

19.1.2017 23:02
PRINZESSIN

XXX.XXX.153.0

Tak koukám, toto mluví za vše.
A pak že podvodníci jsou poláci :D

Když chováte přes 16 let i tak vidím máte rezervy :D Diskuze o Vás, jakožto chovateli:

"To neni nic noveho spídy, spiderman, neboli pan Rehak, byl asi pred rokem a pul na burze v Praze upozornen ze prodava stirminu jako blondinu a tak nazev prepsal a druhy den na burze v Hradci kde jsem byl take, mel toho sameho pavouka opet jako blondii. To je klasicka ceska vlastnost ze v restauraci misto toho, aby jidlo vratil, kazdy pochvali a zaplati jidlo, i kdyz polivka byla studena a presolena. Je to proste podvodnik a proto neni duvod to sem nenapsat. Navic jsem se dostal k nekolika pavoukum z jeho krabickoveho chovu (staci se podivat na fotky k inzeratum, za podminky v kterych pavouky chova se totiz vubec nestydi), kteri byly spatne urceni (koupi od kdekoho cely chov se spatne urcenyma pavoukama a pak se ohani tim ze prodava tak jak nakoupil). Tim je zamoreno mnoho chovu a kdyby se nejakemu nezkusenemu chovateli podarilo rozmnozit takto spatne urcene pavouky, zamori s nimi chovy nas vsech. Nedavno jsem se take nachytal, a malem jsem prodal spatne urceneho pavouka, ktery od nej take pochazel, jeste ze jsem byl panem Jerabkem upozornen drive, nez jsem ho prodal. Abych byl objektivni, kdysi jsem od pana Rehaka nejake pavouky take koupil a vse bylo v poradku, ale z etickych vyse uvedenych duvodu, ktere nemam z druhe ruky, ale z vlastni zkusenosti, bych od nej nekoupil uz ani svlecku".

20.1.2017 00:05
spidy

XXX.XXX.244.254

Cekal jsem kdo to kdy vytahne:) Nema cenu neco vysvetlovat:) uz jsem o tom psal. Delejte stiromilove jak chcete, me je to fuc:).

AchatinaM

20.1.2017 08:47
AchatinaM

XXX.XXX.152.40

Ono to tak bylo vždy, že každý jen rejpe a tady na fauně je to na každou otázku jiná odpověď.
K dotazu - Také bych uvítal seznam prodejců, je pravda, že v Praze to vedou v pohodě a každý si vyhledá co potřebuje, popř když vidí svého oblíbence, jede, když ne, navštíví ho doma.

S tím určováním druhů, tady to takový problém nebude, Spinifer a Petersi jsou si hodně podobní vizuálně i stylem života a nikdy /dokud nepreparujeme/ si nemůžeme být stopro jistí o jaký druh se jedná - rozuměj, dnes už žádný štír ani pavouk není čistý, ani v přírodě to tak není.

Jestli máte Spinifera nebo Petersi, to je mi celkem jedno a myslím, že jsou stovky tisíc lidí na světě kdo chová špatně označené druhy, ovšem tak dotaz nezněl. Problém je v tom, když to prodejce ví a i přes to prodává.
V Petersi-Spinifer nejsou žádné znatelné rozdíly v ceně, takže tady to o penězích nebude.
NIcméně že Spiniferů je děsně málo? To mě rozesmálo Jistě, že jsou chovatelé, kteří neinzerují po netu, ale mají své chovy a úspěšné odchovy doma a né velký "e-shop" jako s potravinami. Stačí jen hledat a znát na koho se obrátit. MInimálně já, když hledám paměti vím, o 3 lidehc ve svém kraji co mají prcky na prodej ve velkém, i Petersi i Pandinuse (To jsem také tady četl nedávno, že jsou dnes téměř k nesehnání kvůli zakázanému importu.. Blbosti.. Stačí hledat a nebýt vůl

26.1.2017 15:42
michal.siegel

XXX.XXX.20.244

Být naprosto upřímný, tak po zkušenostech jsem neviděl Poláky prodávat zvířata s dobře určenými názvy. Perly s ŽE v Praze: importované Nephily označneé jako trapdoor spider, Brachypelma annita jako B. albospilosa, různě velcí H. petersi jako všechno možné včetně P. imperator, Eudicella daphis jako Coelorrhina cornuta, Chrysolina fastuosa nachytaná někde venku za 5 € za kus, M. extradentata jako C. morosus, P. khayoaiensis jako P. gigas.. Nevím, ještě se mi toto jednání s nikým jiným nestalo. Od jedné Polky jsem si jednou zamluvil kudlanky, ale následně jsem je při přebírání odmítl, protože se jednalo i naprosto jiné druhy. Ale nebyl to omyl, prodejkyně si za svým stála. Pointa není poukázat na Poláky jako na zloděje, ale zmínit fakt, že je to v opačném případě až moc velká náhoda :).

26.1.2017 15:49
PRINZESSIN

XXX.XXX.153.0

PRINZESSIN napsal(a):
Mam 15 Petersaku ruzneho veku a 7 Imperatoru a odlisne znaky tam jsou. Vzala jsem ho ke svemu stalemu prodejci vyse uvedenyh stiru na urceni pohlavi (at to mam spravne i z druheho nazoru a potvrdil). Podle detailnich fotek odeslanych p. Kovarikovi na mail take odvetil, ze se jedna o HS, tak nemam duvod neverit :).

Napsala bych i tady, ze jsem se polakovi libila, ale to je blbost, predpokladam, ze s sebou nevezl tiskarnu na popisky krabicek, takze to tam mel natistene z domova.
Nicmene, jak jsem psala vyse, pan Kovarik take z fotek urcil stejny druh, tak je mi ukradeny polak, chci jen jeho stiry

Přidejte reakci

Přidat smajlík