Mikki

XXX.XXX.213.198
Zdravím, možná je to blbá otázka, ale napadlo mě - mohou být cvrčci a jiný krmný hmyz trvale v lednici? Hmyz nepotřebuji nijak rozmnožovat, mám jen opravdu malé množství hmyzožravých zvířat. Kupovala jsem cvrčky aj. vždy po pár kusech, teď bych chtěla koupit nějaké velké balení, ale musela bych to přechovávat u sebe v pokoji a to musí nadělat strašný rámus. Kdyby se dali do lednice, tak by teoreticky měli usnout a kdybych jich pak pár ke zkrmení vyndala, měli by se zase probudit ne? Moc tomu nerozumím, tak se chci poradit :) Vysvětlujte to prosím jako pro blbečka, proč přesně by to třeba nešlo. A pokud to jde, tak hurá! :).
evan

XXX.XXX.41.220
Cvrkaj jen dospělí samci, teoreticky je možný je přebrat a samce zkrmit dřív než dospějí nebo jim lze přistřihnout to křídlo, kterým cvrkají. v chladu rostou pomaleji, takže déle vydrží, ale lednice je moc studená. zkus najít jiný místo, kam by se dali zavřít. do nějaký skříně co nejdál od ložnice?
Mikki

XXX.XXX.246.184
Moc děkuji za rady, zkusím najít nějaké chladné místo co nejdále od mé postele a uvidím, jak se to dá zvládnout. Kdyžtak holt budou muset členi rodiny přežít hmyz ve spíži :) Jen by mě zajímalo, proč to nejde v té lednici? Kvůli čemu je to špatné?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mikki
napsal(a):
Moc děkuji za rady, zkusím najít nějaké chladné místo co nejdále od mé postele a uvidím, jak se to dá zvládnout. Kdyžtak holt budou muset členi rodiny přežít hmyz ve spíži :) Jen by mě zajímalo, proč to nejde v té lednici? Kvůli čemu je to špatné?
Je tam zima a tma?
Mikki

XXX.XXX.213.198
Ale já je potřebuji jen jako krmení. Zima tam je právě proto, aby "usnuli", a když spí, tak jim tma asi nevadí ne?.. Vážně tomu nerozumím a nikde na netu se nemůžu dohledat, proč je to tak špatný (hlavně vzhledem ke zvířatům, který jimi krmím), i na burzách mi všichni odpovídali jen typem "není to pro ně vůbec dobré". Ale proč? Nějakou seriózní odpověď? Která obsahuje více než pět slov někdo prosím? Opravdu mě to zajímá. Ráda si nechám poradit, než něco udělám špatně, ale taky by mě zajímaly ty důvody.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mikki
napsal(a):
Ale já je potřebuji jen jako krmení. Zima tam je právě proto, aby "usnuli", a když spí, tak jim tma asi nevadí ne?.. Vážně tomu nerozumím a nikde na netu se nemůžu dohledat, proč je to tak špatný (hlavně vzhledem ke zvířatům, který jimi krmím), i na burzách mi všichni odpovídali jen typem "není to pro ně vůbec dobré". Ale proč? Nějakou seriózní odpověď? Která obsahuje více než pět slov někdo prosím? Opravdu mě to zajímá. Ráda si nechám poradit, než něco udělám špatně, ale taky by mě zajímaly ty důvody.
No, ono asi netřeba ty cvrčky trápit, i když je potřebujete jen jako krmení.
mmch, no cvrčkožravé zvíře už nemám, ale cvičky jsem měla normálně v plastové krabičce, když tam byli déle, tak jsem krmila, a rámus to žádný nedělá. jasný. když člověk ke krabičce přiložil ucho, slyšel škrabkání nožiček.
Tartar

XXX.XXX.161.10
Mikki
napsal(a):
Tak jednak tihle cvrči nemají proč spát, ta teplota prostě není jejich přirozená teplota (to je asi jako strčit do lednice myši s tím, že budou spát a budou se budit jen na krmení na které je potřebujete - nesmysl), druhak i nižší teplota spíš způsobí kondenzaci par na krabičce (předpokládám, že pokud se jedná o malochov, tak je nikam nepřesypáváte, aby měli dobré větrání a tudíž jsou v krabičce v níž jste je zakoupila) a zapaří se, což znamená, že bleskem chytí plísně a v několika dnech bude krabička smrdět zdechlinami. Zároveň je dobré i krmný hmyz před zkrmováním krmit, abyste následně do zvířat dostala obohacenou, kvalitnější potravu (nejen posypanou nějakým vitaminominerálním přípravkem) - mrkev, jablko, psí granule, krmení pro akvarijní ryby atp.
Mikki

XXX.XXX.213.198
Výborně! Mockrát vám děkuji za pořádné odpovědi! :) Teď už vím, PROČ je nedávat do lednice, a to jsem chtěla vědět :) Děkuji :).