Nagyny
XXX.XXX.164.89
Dobrý den, poslední dobou mi příjde, že mi pavouček dosti pohubl svlek minulý měsíc a momentálně to na svlek nevypadá. Pavouk po 8 svleku celkově ani nějak moc nejí. Substrát hrabanka + rašelina vlhkost cca 70%, teplota kolem 22, terarium 30x30x20. Možné je že to je jen můj pohled ale myslím si že pohublý je. Budu ráda za jakoukoliv informaci radu..
Wiki4220
XXX.XXX.31.50
Určitě pohublý je, ale nijak extra, řekl bych že 70% je na Albopilosku celkem hodně, já mám cca 30-40% u mojí, a když porosím hned lozí po stěnách a vůbec se jí to nelíbí.
Nagyny
XXX.XXX.164.89
Mne právě bylo řečeno od chovatele, kde jsem pavoučka kupovala, že kolem 70% je optimum. Vlhkost tedy snížím, ale to asi moc neřeší jeho pohubnutí.. :/ On zase vodu celkem vyhledává..
Wiki4220
XXX.XXX.31.50
Je to možné, ono možná jen ta moje nemá ráda vlhko :D Jak často žere a co?
chameleontomik
XXX.XXX.7.1
Wiki to sou rady odborníka fakt...30% vlhkost?
misku s vodou a kolem ni rosit...
nejde náhodou o dospělého samce?
Ano pohublý je, pokud to není samec tak je pohublý opravdu dost na albopilosu.Teplotu klidně vyšší, což dnes a v dalších dnech pomůže naše počasí. Nemá od svleku špatné chelicery?
Nagyny
XXX.XXX.164.89
Takže vlhkost je v pořádku? Já nevím pohlaví jsem neurčovala navíc jsem začátečník je to můj první pavouk. Proto řeším vše to si nemyslím on po svleku jedl normálně asi týden, ale pak z ničeho nic cvrček si běhá po terárku max. ho zabalí do pavučiny, ale nesní. :/ pohyb vše v normálu žádná změna, ale ta potrava je dost na nic :/.
Alpacino
XXX.XXX.121.2
Tak pokud to je samec, tak to budete mit jednoduchý určit, prostě se mu podivejte zespoda na pedipalpy (ty menší nožičky uplně vepředu) a na obou by měli bejt bulbusy, občas jsou špatně vidět, tak musíte chvíli hledat :). Tady na tý stránce to je pěkně ukázaný: http://chelicery.webnode.cz/urceni-pohlavi/. Když tam budou je to adult samec a ty prostě míň žerou a vypadaj někdy takhle pohuble.
Wiki4220
XXX.XXX.31.50
chameleontomik
napsal(a):
Wiki to sou rady odborníka fakt...30% vlhkost?
misku s vodou a kolem ni rosit...
nejde náhodou o dospělého samce?
Ano pohublý je, pokud to není samec tak je pohublý opravdu dost na albopilosu.Teplotu klidně vyšší, což dnes a v dalších dnech pomůže naše počasí. Nemá od svleku špatné chelicery?
To je pravda že jsem asi přehnal no :X.
Nagyny
XXX.XXX.37.99
Ahoj, nakonec jsem diky pomoci urcila adult samce avsak se mi proste nezda jak je hubeny, vzdy jsem se u nej bala spis o opaku. Misku s vodou navstevuje casto, aktivita naprosto normalni, ale at mu dam do tera cokoliv k jidlu vsem se vyhne a jde dal od potravy nebo si ji nevsima.
Wiki4220
XXX.XXX.31.50
Nagyny
napsal(a):
Ahoj, nakonec jsem diky pomoci urcila adult samce avsak se mi proste nezda jak je hubeny, vzdy jsem se u nej bala spis o opaku. Misku s vodou navstevuje casto, aktivita naprosto normalni, ale at mu dam do tera cokoliv k jidlu vsem se vyhne a jde dal od potravy nebo si ji nevsima.
A nepřečerpal se už ? To by pak tu nechuť vysvětlovalo :).
Nagyny
XXX.XXX.17.91
Jak to myslis neprecerpal? :/.
Wiki4220
XXX.XXX.31.50
Nagyny
napsal(a):
Jak to myslis neprecerpal? :/.
Až samec dosáhne dospělosti tak udělá pavučinku pod kterou si vleze, lehne na záda, ''sperma'' hodí na síť, potom si na síť vyleze a nabere to do bulbusů co má na makadlech. Tím si přečerpá ''sperma'' ze zadečku do makadel aby mohl pářit samici, když tohle udělají pak většinou už nežerou, a jenom čekají na samici nebo na smrt. Sory že to píšu tak neodborně ale nejsem vědec.