Dobrý večer.
Chtěl bych sdílet a podělit se s Vámi o kontakty lidí, u kterých si dávejte pozor, jestli si budou chtít odebrat Váš chovný materiál a ten nehodlají uhradit. Doufám, že Vám to ušetří peníze a také do tohoto vlákna nějakým kontaktem přispějete.
Pavol Budinský
Humenská 47
04011 Košice
Slovensko
Email: ockan@centrum.sk
Martin Richnavsky
Dubová 25
05601 Gelnica
Slovensko
Mob: +421 910 254 374
Email: kocki6666@gmail.com
Samuel Grman
Palárikova 22
95501 Topoľčany
Slovensko
Mob: +421950614079
Email: brentis@azet.sk
Ondřej Fruhauf
Žďárského 2195
Hostivice
25301
Mob: 739 022 608
Email: frufruO@centrum.cz
Martin Drahota
Ke Hřišti 465
Hřebeč 273 45
Mob.603 211 312
Email: martydra@seznam.cz
Tomáš Čech
Ke Koupališti 463/5
Říčany - Radošovice
25101
Mob: 774 072 053
Email: chovmotylu@gmail.com
Díky předem za uveřejnění dalších lidí, kteří odebrali chovný materiál bez zaplacení.
S pozdravem Římánek.
Dobrý den,
tak p.Doubek samozřejmě nazaplatil a ani nekomunikujei. Sám jsem mu poslal 24.4.2017 vajíčka Atlasů a nezaplatil. Už se v diskuzi řešil, tak si dávejte všichni pozor na tohoto notorického neplatiče. A mobil, který uvedl, tak se na něj nedá dovolat.
email: karelurban44@seznam.cz
Jiří Doubek
Ruská 91
32600
Plzeň
mob: 777132148
Zdraví Dan.
jooska

XXX.XXX.159.20
Nechápu jak můžete někomu něco zaslat předem, bez platby člověku, kterého neznáte. Mě to tak trošku připadá z Vaší strany naivita.
Tak to u chovatelů motýlů chodí. Pošlete vajíčka a protože do vajíček není vidět, jestli jsou oplodněné, tak se platí po vylíhnutí alespoň 50% housenek. Pokud se vylíhne méně, tak se domluví kompromisní cena. Podle Vašeho příspěvku je vidět, že do chovu motýlů neděláte. Jinak by jste neměl příspěvek tohoto typu.
jooska

XXX.XXX.159.20
Je pravda do motýlů nedělám, ale způsob toho prodeje v dnešní době mě připadá utopický spoléhat jen na to, že se dotyčný zachová fér.
Kostelník

XXX.XXX.38.157
Zdravím,
poslední rok jsem se také setkal s neplatiči, ovšem s většinou se dalo domluvit a účty byly vyrovnány.
Chtěl bych zmínit jednoho neplatiče kterému v žádném případě nic neposílejte bez platby předem.
Josef Mrkvička, nezaplatil za vajíčka motýlů 160kc. Spor se táhne od poloviny května.
603974418
Josef Mrkvička,
Holubova 922,
Pardubice
53003
Na emaily nereaguje
Do telefonu lže.
Dekuji.
Nepoctivý kupující - M.Drahota
Dobrý den všem.
Omlouvám se, že to musím řešit touto cestou, ale rád bych všechny varoval před nepoctivým kupujícím - M.Drahota (Hřebeč) vystupující pod emailem "martydra".
Tomuto kupujícímu byly dne 27.2.2018 odeslány vajíčka a. suraka.
Kupující zásilku převzal, ale poté se již přestal ozývat. Neráčil se ani dát vědět, jak vajíčka dopadly a na následné výzvy k zaslání platby (12.3./3.5./7.5.) již nereaguje.
Pane Drahoto, až mi smysluplně vysvětlíte důvody vašeho nepoctivého jednání, pak daný inzerát smažu.
JP.
Dobrý den,
je mi líto, že musím po nějakém čase znovu doplnit seznam nepoctivých lidí, kteří si odeberou chovný materiál a vůbec se nesnaží o komunikaci a vyrovnání závazku. Za odebraná vajíčka H. cecropia je to:
Veverka Zdeněk
Rumpálova 272
383 01 Prachatice
tel 604 678 423
email: veverka.zdenek@email.cz.
Dobrý den,
je mi líto, že musím po nějakém čase znovu doplnit seznam nepoctivých lidí, kteří si odeberou chovný materiál a vůbec se nesnaží o komunikaci a vyrovnání závazku. Za odebraná vajíčka H. cecropia a Acherontia atropos to je:
Brázda Dalibor
Dlouhá 108
760 01 Zlín
tel: 605 787 935
email: BrazdaDalibor77@seznam.cz.
Dobrý deň,
chcem upozorniť na pána
Mirek Skotnica
Jindřicha Hořejšího 14
66902 Znojmo
ktorý na ifaune používa email snakestera1@gmail.com
Pán si u mňa 28.6. objednal kukly Byasa alcinous ktoré som mu nasledujúci deň odoslal z pošty Brumov Bylnice. Balíček dorazil na poštu do ZNojma 2.6. a pošta odoslala pánovi 3 SMS, o doručení i konci doby loženia. Nereagoval ani na moje telefonáty, a nakoniec na moju niekoľkú urgenciu a upozornenie že na ďalší deň pošta posiela balík späť že u vás "byly svátky", čo je samozrejme hlúposť, času na vyzdvihnutie bolo dosť. Ďalej už nekomunikoval ani po upozornení že ho "vložím" do tejto rubriky.
Balík sa mi dnes vrátil na poštu do Bylnice a vznikla mi škoda viac ako 1000 Kč.
Ak si niekto nedokáže vážiť prácu ostatných, taký človek nemôže vyžadovať od zbytku sveta poctivé jednanie.
Rázne preto doporučujem od tohto pána pri objednávaní z jeho strany pýtať platbu vopred.
Celú komunikáciu s poštou i s ním mám odzálohovanú, pre istotu ak by dotyčný mal iný názor. Na požiadanie zverejním.
JM.
Dobrý den,
Musím Juraj souhlasit. Jedná se o nepoctivého chovatele, který okrádá ostatní. Proto jsem založil toto vlákno, aby ostatní nemuseli zažít špatnou zkušenost. Jen musím doplnit, že tento pán, který používá email : snakestera1@gmail.com má na ifauně dvě identity. To jsem zjístil až dnes, když jsi dal tento příspěvek. Jen pro zajímavost doplň jaký č, mob. používá
Mirek Skotnica
Jindřicha Hořejšího 14
66902 Znojmo
tel. ?
email : snakestera1@gmail.com
protože druhá identita je:
Petr Vaca
holandská 9
669 02 Znojmo
tel.737065548
email : snakestera1@gmail.com
U mě Petr Vaca alias Mirek Skotnica dluží za vajíčka H. cecropia.
Varování pro ostatní. Nekomunokovat email : snakestera1@gmail.com
S pozdravem poctivý chovatel Dan.
Ahoj Dane,
to je pekné, to isté číslo - 737065548
Takže podvodník. Zaujímavé je že prvý balíček prebral, aj keď tiež až po urgencii, a potom vyvádza takéto blbiny.
Takíto smradi si nezaslúžia ľútosť. O peniaze mi ani tak nejde, ale úcta voči živým tvorom, v akomkoľvek štádiu by mala byť elementárnou záležitosťou u normálnych ľudí, nehovoriac o niekom kto sa nazýva "chovateľom"!
Ahoj Juraj,
souhlasím. Ještě jsem s korespondence, kterou si také zálohuji, dohledal že komunikuje také pod jménem :
Mirek Pavouk.
Na jeho email adresu jsem již poslal tento link. Vyzval jsem ho, ať dá vše se všemi do pořádku. Tak pokud je v něm trochu chovatelského svědomí, tak uvidíme.
Jinak ti přeji, ať se nenecháš odradit v chovech od takových nepoctivých lidí. A ostatním, kteří si přečtou tento Link. aby neposílali lidem chovný materiál, kteří jsou v tomto seznamu uvedeni. Také můžete seznam doplnit o další nepoctivé chovatelé. Ušetříte ostatním čas, a chuť do dalších chovů.
S pozdravem Daniel Římánek.
Ďakujem Daniel,
Ja sám som mu pred týmto uverejnením poslal email kde som ho varoval že to len tak nenechám a spravím mu reklamu.
Odradiť ma nemôže. Našťastie prevažná väčšina ľudí s ktorými som kedy v ČR komunikoval sú normálni, milí ľudia so zdravým nadšením pre vec.
A s jedným menom a adresou.
Dan1
napsal(a):
Ahoj Juraj,
Měl chovatel několika jmen Petr Vaca, alias Mirek Skotnica, alias Mirek Pavouk svědomí a dal vše do pořádku?
Dan.
Dane, ten človek je bezcharakterný hajzel. Keď som otvoril ten vrátený balík a videl v ňom plácať sa tie nešťastné doničené otakárky po dvoch týždňoch cestovania v horúčavách, skoro mi slzy vyhŕkli.
Od toho sa odpovede nedočkáme.
Dobrý večer.
I já musím bohužel potvrdit špatnou zkušenost s člověkem vystupujícím pod emailem snakestera1@gmail.com. Sice se jedná o jednu emailovou adresu, ale tři různá jména (Skotnica, Pavouk, ...). Takže vůbec člověk netuší, s kým vlastně komunikuje. Navíc se daný člověk chvástá, že chová mnoho různých druhů a že nabízí výměnu za prakticky cokoli. Ale nevěřte tomuto člověku a neobchodujte s ním. Bude to tak lepší a vyhnete se zbytečným problémům.
Rovněž bych rád na černou listinu neplatičů přidal následující jméno:
Vlastimil Kohout - Meziboří, okres Most, email kokyna@seznam.cz
Tento kupující obdržel 2.6.2018 vajíčka A. suraka a i přesto, že písemně potvrdil zaslání platby, tak fyzicky platbu doposud neposlal. Na urgence nereaguje, dělá mtrvého brouka. Takže opět, neobchodujte s tímto nepoctivým člověkem.
Díky. H.
JURAJ POPLUHÁR zo Slovenska alias pop(LUHÁR) - klamár, podvodníček, dlžník vystupujúci pod mailom o.i. bothrops77, ktorý oklamal, podviedol obrovské množstvo ľudí za prevzaté, no neuhradené, nezaplatené zvieratká či literatúru, ktorú si objedná, no neprevezme alebo neuhradí. Mnohým dlhuje tento podvodník roky rokúce, je nezastihnuteľný, nereaguje na kontakty... POZOR na neho!
Zdravím. Údaje, ktoré viem: Juraj Popluhár, Tropický svet,1,919 33 Trakovice, okres Hlohovec, Tel.: 0949 879 601; 0910 931 002 alebo 0915717532
e-mail: tropickysvet@gmail.com
web: http://tropickysvet.sk/
Údaje sú bez záruky. www je momentálne nefunkčné. Predajca na ifaune zvyčajne predáva jedovaté hady.
Tvar čísiel je na Slovensko. Tento podvodník vie o tom, čo sa deje nna ifaune. Pár krát sa do starých diskusií už zapojil. Viem dokonca o prípadoch starých možno 20 rokov, kedy tento podvodník prijal zvieratká a doteraz nezaplatil za ne...Preto ma dosť zarazilo, že mu ZOO a BZ Plzeň poskytli do deponácie nesmierne vzácne aligátory čínske...
Nitra sa podvodníkmi len tak hemží - ďalším je Michal Šesták, kšeftár s pavúkmi. https://www.finstat.sk/46854681.
Zdravím vás vážení chovatelé.
Chtěl bych se podělit o jeden příběh s dobrým koncem. Byl konec roku 2016, kdy jsem poslal 10 kokonů Hyalophora cecropia Samuel Grman na Slovensko. Tento pán si vzal chovný materiál a vždy se vyrovnal. Proto jsem neměl důvod si myslet, že se tak nestane, i když jsem poslal kokony Hyalophora cecropia. Ale stalo se. Nedostal jsem za kokony zaplaceno. Nebudu zde uvádět naši komunikaci, protože to nyní není vůbec podstatné. Podstatné je to, že u pana Grmana pracovalo po celé 3 roky špatné svědomí. P Grman mi dnes po třech letech poslal peníze za kokony a dal něco také navíc a přiložil omluvný dopis. Zhoršuje se mu zdraví. Prosí o odpuštění svého hříchu a proto vyrovnal starý závazek, aby se mu dobře odcházelo. P Grman Samuel jsem rád, že jste to vyřešil a věřte mi, že já jsem vám odpustil. Přeji vám klid na duši. Jste poctivý chovatel se svědomím.
Toto vlákno jsem založil před pár léty abych se podělil a upozornil na nepoctivé chovatele, tak snad se ještě najdou mezi nimi lidé, kteří mají svědomí jako p. Samuel Grman a své závazky vyrovnají.
S pozdravem Dan
Dobrý večer,
Na ifauně se pán Mlynařík snaží získat kukly, vajíčka a motýli. Je přihlášen jako Samuel 12. Nehodlá se vyrovnat za chovný materiál. V mém případě vajíčka Hyalophora cecropia. Proto nedoporučuji s ním obchodovat.
Jeho adresa je:
Samuel Mlynařík
Otín 21 Klatovy
TEL:607994337
email adresa: vetrelec201@seznam.cz
S pozdravem Dan
Zdravím všechny,
potvrzuji, že Samuel Mlynařík nemíní zaplatit a ani nekomunikuje. Telefon nebere, na maily nereaguje. Je činný jedině tehdy, když něco chce. Taky mi dluží. Takže pozor na něj.
A nevím, jestli to je náhoda, ale v Klatovech je další pán, který odebral zboží a nezaplatil a dále nereaguje.
Pavel Kozderka
Pražská 160 Klatovy
33901
mail: animalcentrum@seznam.cz
Petr
Dobrý den přeji Dane i Vám Petře,
tak čtu o tom z Klatov a mám s ním také zkušenosti velmi pozitivní.
Poslal jsem mu Caliga memnon vajíčka a on na oplátku kukly Cymothoe aramis,jenže mě přišlo domů dopis rozmačkaných totálně blbě zabalených kukel.
Napsal mi : Sakra to je mi líto :(
že by nějaká snaha o nápravu nebo mi odpovědět ani náhodou.
Ten Samuel je podle mého názoru nějaký klučina podle hlasu,protože mi telefon vzal než mi odeslal slíbené kukly,ale nejvíce zajímavé je ,že mi psal z emailu: animalcentrum@seznam.cz
Pavel Kozderka a Samuel Mlynařík jsou asi parťáci a pěkní podvodníčci.
Pánové s prominutim:,,Prd po vylíhnutí,ale dopředu pro neznámé jako na Actias!!!"
Dane prosím napiš kompletní seznam Černé listiny
S pozdravem
Pavel Diviš
Dobrý den všem.
I já musím bohužel potvrdit všechny Vaše varování před kupujícím Samuelem Mlynaříkem. Zkušenosti jsou stejné, jak je popisujete. Pokud má pan Mlynařík o něco zájem, je schopný vás dvakrát po sobě urgovat, abyste mu potvrdili, že mu chovný materiál zašlete.
Ale v momentě, kdy se tak stane a vajíčka jsou dávno vylíhnutá, tak zbaběle mlčí a na výzvy nereaguje. Až na několikátou výzvu pošle alibistickou odpověď, že se z vajíček nevylíhnula ani polovina potřebná k provedení platby a tím to u tohoto člověka končí.
Takže i já se připojuji k vašim výzvám, určitě s tímto člověkem dál neobchodovat.
Díky. H
Vážení chovatelé,
mám tu chovatelskou povinnost upozornit na dalšího člověka, který si vezme chovný materiál a za 2 měsíce komunikace a 19 příslibům, že mi zaplatí se nic nestalo. Přišel jsem o několik tisíc. Ale znovu mě to ujistilo o tom, že chovný materiál pošlu po navedení částky na účet a poté pošlu materiál.
Nedoporučuji prozatím nic posílat bez zaplacení panu:
Jiří V., email: tropikbrouk@seznam.cz
S pozdravem Dan
Dobrý den,
na žádost Pavla pro lepší přehled vypisuji jména a příjmení lidí, kteří odebírají chovný materiál a nezaplatí. Jejich kontaktní adresy , email adresy a telefonní čísla najdete v diskuzi. Jsou to lidé za poslední 3 roky
Kozderka Pavel
Mlynařík Samuel
Volek Jiří
Budinský Pavol
Richnavský Martin
Fruhauf Ondřej
Drahota Martin
Čech Tomáš
Doubek Jiří
Zouhar Petr
Urban Karel
Mrkvička Jozef
Skotnica Mirek alias Vaca Petr
Kohout Vlastimil
Popluhár Juraj
Šesták Michal
Neuváděl jsem do tohoto seznamu jména lidí, kteří měli to svědomí a vše zaplatili.
Vážení chovatelé. Souhlasím s Pavlem, že nastal čas, abychom to udělali, tak jako na actias.de. Veškerý chovný materiál se zasílá až žadatel uhradí celou částku na Paypal, nebo na účet.
Zdraví Dan
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den,
bohužel i já mám s panem Samuelem Mlynaříkem stejný problém, odebral ode mne vajíčka a tvrdí, že se nevylíhla ani polovina. E-maily, ze kterých komunikuje:
vetrelec201@seznam.cz
zviradkacz@seznam.cz
animalcentrum@seznam.cz
S panem Volkem jsem měl také problém (v létě, s placením za vajíčka). Nakonec uhradil a další obchody jsem už požadoval platbu předem. S tím nebyl problém.
Souhlasím s vámi, platba předem bude řešení na problém neplatičů.
S pozdravem
Tomáš Rejchrt
Dobrý den,
Už jenom to, že někdo používá několik email adres, tak je trestuhodné. A co se týká p. Volka, tak jsem s ním neměl také problém. Vždy zaplati i když někdy později. Ale tento jeho poslední čin, kdy 2 měsíce sliboval 19x platbu, to nechápu. Rád bych někdy napsal, že to dorovnal, ale podle jeho poslední reakce v to moc nedoufám. Je mi ho líto. Ale život jde dál. Nebudu tady smutnit. Řeším vše platbou předem a pak pošlu materiál.
S pozdravem Daniel
Dobrý den, před nedávnem jsem také měl nemilou zkušenost s p. Minaříkem. Posílal jsem vajíčka za cenu doporučeného poštovného. Vajíčka od pošty nepřevzal a ani neplatil poštovné. Až po kominukaci s p. Římankem hodlal. zaplatit. Zaplatil, ale nikomu nedoporučuji cokoliv posílat p. Minarikovi bez platby předem.
Kostelník
Mlynařík je jen lhář a podvodník. Evidentně se nevyrovnal se všemi. Je schopný během jednoho dne napsat několik emailů s žádostí o číslo účtu, s žádostí o částku a nesmyslů, že mu utíká čas, atd. Ale ve finále je to z jeho strany opět jen divadlo. Takže se znovu připojuji k ostatním a nedoporučuji s tímto člověkem dále obchodovat. Ani s platbou předem.
JP
Dobrý večer,
dojednal jsem s panem Mlynaříkem, že se vyrovná. S některýma se nespojil, protože mu nereagují na mob a email. Pokud se tady najde někdo, kterému ještě dluží, tak to tu napište, za co vám dluží a kolik vám má dát. Vše jsem dojednal a p. Mlynařík nemá žádný problém vše zaplatit. Takže prosím pište oprávněné požadavky a peníze dostanete. To zařídím. Ale nepište už nic o divadle atd. S panem Mlynaříkem jsem sjednal pořádek a proto mu dávám šanci napravit vše co zkazil. Pokud se stydíte to napsat do diskuze, tak mi o dlužné částce napište na email: lisaj.chov@seznam.cz
S pozdravem Dan
Dobrý večer,
chtěl bych všem, co sledují toto vlákno oznámit, že pán Volek Jiří vyrovnal veškeré dluhy. Máme dohodu, že mu budu dodávat chovný materiál, který bude chtít, ale za předpokladu, že mi jej uhradí dopředu. A tak by to mělo být i tady na ifauně. Na jiných chovatelských stránkách je platba za chovný materiál samozřejmostí dopředu na Paypal. Bez uhrazení celé částky vám nikdo nepošle žádný chovný materiál. Já jsem stejného názoru a proto to vyžaduji na Ifauně. Pokud má někdo s tím problém, ať si můj chovný materiál neobjednává.
S pozdravem Daniel
Dobrý den,
zasílám zde info o kupujícím, kterého nikomu nedoporučuji.
Přikládám sms a emailovou komunikaci.
Obrázek si udělejte sami
S pozdravem Kostelník
Jiri Volek
U cervenych domku 1057
Hodonin
SMS konverzace ve fotkách
a níže přikládám emailovou konverzaci.
on: Dobrý den psal jsem vam SMS o 10 kukel přástevnika medvediho máte je pro mne? Volek
Já : Zdravím.
Kukly ještě jsou.
Cena za 10 kukel je 400 + 50 kc pošta.
Poslete prosim 450 Kč na Č. U. 205884452/0600
Po připsání částky odesilam kukly.
Na adresu
Jiri Volek
U cervenych domku 1057
Hodonin
69501
Kostelník
ON: Dobrý den peníze za kukly máte na učte.Volek 11.4 16.10 hod
ON:Dobrý den poslal jste mi ty kukly? 11.4. 19.52 hod
ON: Kdy mi pošlete ty kukly ? Volek 13.4 16.17 hod
Ja: V předchozím emailu jsem vám poslal číslo balíku - foto. Tak si hlídejte kdy k vám balicek dojde. 13.4 17.30 hod
Já: RR891819973CZ 13.4 22.00 hod
Já : Zdravím,
Sledujte si tu zásilku. Ať je v úterý u Vás. Někdy ti poštaci nedají ani lístek do schránky.
Kostelni 13.4 21.00 hod
On: Ok Děkuji dam vam pak hned vědět. 13.4 23.00hod
já: Dobře, napište jak dorazí.
Kostelník 14.4 16.00 hod
ON: Dobrý den Prosím vás ten balík je v tom Příborů ještě tak to zářídte ať to pošlou když se to vylíhne v krabici a bude to k ničemu? Volek J. 14.4 18.00 hod
Já: Dobrý den,
Víte co... dejte mi pokoj. Presne na tohle jsem Vás upozornoval.
Přeji pěkný den
Kostelník 15.4 19.30
On: Ok tak když to bude na hovna tak chci vrátit peníze vam peníze poslal předem tak snad dam věc ze slušnosti do pořádku a ne zhrábnout peníze a dat od všeho ruky bokem. 15.4 19.40 hod
Já: Předávám váš kontakt kolegům ať vám nikdo nic nikdy neposila..... Prvotridni drzost co predvadite. 15.4 20.18
On: O té drzosti bych pomlčel dejte věc do pořádku nebo tím kolegům dám vědět Já jak jste férový a budete Mít zbytečné problémi takovým stylem se se mnou laskave nebavte. 15.4 20.57hod
Rozhodně potvrzuji negativní zkušenost s J. Volkem.
V říjnu 2018 obdržel kukly a i když sliboval zaslání platby, tak nic nedorazilo.
Po x urgencích přišly další sliby s termínem platby, opět stejná písnička, platba nedorazila.
Následovaly další a další urgence a až tento týden (po půl roce!!!) platbu odeslal.
Ale že by se nějak omluvil za svoje chování, absolutně ne.
Lidi, kteří se chovají jako prase, tady nemají co dělat.
Nevěřte tomu, že když člověk platbu po půl roce pošle, že se nějak změní a už to bude zase dobré.
Lump zůstane pro vždy lumpem. Výše uvedená komunikace to jen potvrzuje.
Takže od tohoto člověka raději ruce pryč.
Kelov

XXX.XXX.87.70
Poslouchej ty parchante já peníze poslal a dal vědět ale ty si ses ani neuráčils odepsat že ti něco došlo tak mne neber vůbec do tlami.
Kelov

XXX.XXX.87.70
To jo jenže já všem zaplatil a to je rozdíl tak mne kurna přestante řadit k těm co vám dluží já své doplatil a to je rozdíl už mne s těma kecama lezete na nervi.
Johnys26 děkuji za Váš příspěvek.
Je potřeba rozlišovat seriózní a neseriozni kupující.
Těm neserioznim neposilejme nic bez platby předem na účet, těm serioznim lze posílat bez jakých koliv připomínek.
Naštěstí seriózní kupující jsou v převaze...
Jsem rad ze existuje tato černá listina.
Která může předejít mnoha komplikacím při posílání chovneho materiálu..
Také jsem posílal materiál p. Volkovi, ale po přečtení této diskuze jsem ho upozornil, že kukly pošlu až po zaplacení. Kukly tedy zaplatil předem, balíček jsem odeslal až po platbě a žádné problémy už s ním nebyly.
Ono to také pak musí přestat bavit, když s ním nikdo nechce obchodovat a nikdo mu nechce nic poslat, takže myslím, že když se teď rozhodl vše doplatit, a se mnou už jednal normálně, že to třeba bude už jiné, ale jasné je, že obrázek si musí udělat každý sám, za mě ale bez problému.
entomoth

XXX.XXX.28.54
Přidávám se ke skupince lidí, kteří nemají dobré zkušenosti s panem Volkem. První kukly, která jsem posílal před placením bez problémů uhradil, asi do 2 dnů. Neměl jsem tedy důvod nedůvěřovat mu, a odeslal jsem i další kukly. Už druhý týden marně čekám na platbu. Doporučuji tedy i ostatním, aby si chovný materiál nechali zaplatit předem.
Kelov

XXX.XXX.87.70
Bohužel ten pán co má s tím takový problém tak už dávno penízé na účtě tak ty urážky kamaráde nech až pújdeš světem nesud nikoho když toho druhého neznáš takové chytráky mám rád.
Kelov

XXX.XXX.87.70
Ono peníze netisknu ani neseru bohužel ale základ je že vždy vše vyrovnám pane chytrý.
Entomoth

XXX.XXX.137.206
S panem Volkem jsem vyrovnán a nic mi nedluží. Platba přišla následující den po mém příspěvku.
Zdravím slušné chovatele,
divím se, že i přes mé upozornění v diskuzi černá listina neplatičů se najde někdo, kdo pošle chovný materiál Petru Zouharovi. A ten stále jen paratizuje na vás důvěřivých lidech, kteří pošlete chovný materiál dopředu bez zaplacení. Kdy se zařídíte, jako na actias.de, kdy vám bez zaplacení dopředu nikdo nic nepošle?
Čtu, že nováčkem je Silvie Kamasová skalička 7, 75352 skalička, tak tedy pozor na tu slečnu.
Gratuluji parazitovi. P.Z.
Zdravím všechny chovatele,
máme tady novou chovatelskou sezonu a už začínají někteří lidé vystrkovat růžky. V poslední době se na mě obracejí někteří lidé a žádají o pomoc. Napište prosím do této rubriky, jestli máte někdo problém s p. Jiřím Benešem ze Šternberku a s p. Volkem s Hodonína. Pokud vás ještě někdo trápí, tak to tady napište. Od toho jsem tuto rubriku založil.
Zdraví Dan
Dobrý večer,
chtěl bych touto cestou poprosit p. Římánka, zakladatele vlákna v sekci bezobratlí Černá listina o zveřejnění mé komunikace s p. Benešem Jiřím ze Štenberku.
P. Beneš si ode mne nechal poslat kukly Přástevníka kostivalového který přes mé několikeré upozornění dodnes dluh nezaplatil.
Přikládám mou veškerou korespondenci s tím to pánem. Pokud má někdo s tím to panem také nějaké nevyřízené pohledávky, tak prosím o jejich zveřejnění.
Děkuji Veverka
Pane Veverko,
vy jste z přírody odebral jedince evropsky chráněného druhu, pro který se vyhlašují chráněné oblasti. Já jsem je po vylíhnutí vypustil zpět tam, kam patří. Za takové jednání vám nepřísluší finanční odměna, ale pokárání. Váš email předávám právní zástupkyni. Pokud někde uvedete mé osobní údaje, budu to řešit právní cestou jako podezření ze zneužití osobních údajů.
----- Původní zpráva -----
Odesilatel: veverka.zdenek@email.cz
Příjemce: jirka <jirka@sternberk.org>
Datum: 18/05/2020 21:04
Předmět: Re: Re[4]: Přástevník kostivalový / odpověď z jirka@sternberk.org
Dobrý den,
jelikož nereagujete na mé emaily tak dojdu k tomu co se mi příčí ale bohužel.
Zveřejním na portálu Ifauny Vaše nacionály aby si další prodávající nenaletěli jako já. Sám víte že není problém v dnešní době takto reagovat.
Kdyby jste mi napsal cokoliv, ale Vy nereagujete.
S pozdravem Veverka
---------- Původní e-mail ----------
Od: veverka.zdenek@email.cz
Komu: jirka <jirka@sternberk.org>
Datum: 14. 5. 2020 17:54:58
Předmět: Re: Re[4]: Přástevník kostivalový / odpověď z jirka@sternberk.org
Dobrý den,
stále jsem ještě neobdržel platbu za kukly.
S pozdravem Veverka
Od: jirka <jirka@sternberk.org>
Komu: veverka.zdenek@email.cz
Datum: 25. 4. 2020 18:47:23
Předmět: Re[4]: Přástevník kostivalový / odpověď z jirka@sternberk.org
OK, domluveno.
J.
Příjemce: jirka <jirka@sternberk.org>
Datum: 25/04/2020 15:44
Předmět: Re: Re[2]: Přástevník kostivalový / odpověď z jirka@sternberk.org
Dobrý den,
pošlete mi adresu, já Vám v pondělí pošlu 40 kukel P. kostivalového.
Částku 1600 kč mi přepošlete na účet 232087686/0300
Děkuji a přeji úspěšný chov.
S pozdravem Veverka
Od: jirka <jirka@sternberk.org>
Datum: 25. 4. 2020 13:35:57
Předmět: Re[2]: Přástevník kostivalový / odpověď z jirka@sternberk.org
Dobrý den, děkuji. Vezmu si je všechny. POšlete prosím číslo účtu a hned zaplatím.
Děkuji, J.
Příjemce: jirka@sternberk.org
Datum: 25/04/2020 06:21
Předmět: Re: Přástevník kostivalový / odpověď z jirka@sternberk.org
Dobrý den,
momentálně tu mám posledních cca 40 kukel volných. Posílám poštou jako doporučený balíček.
S pozdravem Veverka
Od: iFauna <redakce@ifauna.cz>
Datum: 24. 4. 2020 21:56:23
Předmět: Re: Přástevník kostivalový / odpověď z jirka@sternberk.org
Dobrý den,
na Váš inzerát "Přástevník kostivalový" byla z e-mailové adresy jirka@sternberk.org odeslána tato reakce:
Dobrý den, pane Veverko, mám zájem o kukly přástevníka. Kolik jich máte celkem k dispozici a posíláte je po platbě předem poštou? Děkuji, Jirka Beneš.
-----
Pokud chcete na zprávu reagovat, je nutné ji poslat na výše uvedenou adresu jirka@sternberk.org.
Tento e-mail byl odeslán jako odpověď na Váš inzerát https://www.ifauna.cz/bezobratli/inzerce/r/detail/3585892/prastevnik-kostivalovy/ na inzertním serveru iFAUNA.
Gabriel22

XXX.XXX.16.154
Pro všechny,všichni řeší kdo jaký je ale všichni jsou stejní,každý by se měl nad sebou zamyslet co dělá.Myslím si že prodáváte všechno bez potřebných dokumentů a taky to jak zveřejňujete osobní údaje druhých stačilo by zajít na PČR s tímhle vším nebo na ČIŽP a byli by jste většina namydlený...tady můj názor a rada chraňte si své údaje
Dobrý den,
pokud budete přispívat do tohoto vlákna, tak by jste neměl být anonymní. Příspěvek od Gabriel22 je napsán zbytečně. Nikdo si kontaktní údaje nevymyslel. Jsou napsány přesně ve tvaru, jak je poskytl dobrovolně zákazník, který nezaplatil. Proto tady jsou uvedeny. Před každým uvedením a zveřejněním údajů je mnoho, někdy desítky upozornění na možné zveřejnění údajů. Nelze si odebrat chovný materiál a nakonec vůbec nezaplatit. Naopak se dopouští přestupku ten, kdo takto okrade chovatele. Pokud někdo prodává něco bez potřebných dokumentů, s tím také nesouhlasím. Tito lidé si nesou za to plnou odpovědnost. Můžete upřesnit, s čím máte problém? Kdo nabízel něco, že vám stálo za to přispět do této diskuze? Tyto příspěvky jsou kontrolovány správcem ifauna.cz
Toto vlákno chrání podvedené chovatele. Pokud budete připívat, tak se podepište.
Římánek Daniel
Gabriel22

XXX.XXX.16.154
Ovšem že si je nikdo nevymyslel, ale pokud Vy zveřejňujete osobní údaje, tak by s tím musela souhlasit osoba, která je uvedena a ty údaje dali Vám k jiným účelům a ne aby jste je vypisovali na internetu bez souhlasu.
Dále jsem nepochopil,proč někteří dělají závěry z komunikace mezi p.Kostelnikem a p.Volkem,pokud čtu dobře,tak p.Volek uhradil vše včas a jedinné čeho se dožadoval,bylo zboží.
Fascinuje mě,že zrovna lidé,kteří nemají právo držet určité motýli v zajetí,tady vyskakují a pomlouvají jiné.
Problém nemám konkrétně s ničím,jen jsem měl potřebu vyjádřit se k této diskuzi.A poradit lidem ...
Gabriel Žilenský
Děkuji p. Žilenský za Váš názor. Černá listina neplatičů vznikla 30.4.2017. Ještě mnohem dříve, než vznikl nešťastný zákon GDPR. Tedy 90% těchto osobních údajů tady byla napsána před tímto zákonem. Protože co jednou tady někdo napíše, to už tady na dobro zůstává. Já ani nikdo jiný nemá možnost cokoliv vymazat. Maximálně, pokud někdo byl uveřejněn, že si na něj ostatní chovatelé mají dávat pozor a dlužník se vyrovnal, tak prodávající uvedl informaci, že je vše vyrovnáno a doporučuje ostatním s tímto člověkem obchodovat. Například já jsem doporučil dále po vyrovnání dluhu obchodovat s p. Volkem, ale jen při platbě předem. Je pravdou, že uveřejněním osobních údajů se dostáváme na hranu zákona GDPR. Ale dlužníci také. Nikdo by neuveřejnil osobní údaje, kdyby zájemce, kterému pošlete chovný materiál se řádně vyrovnal. Tedy doporučuji dlužníkům, jestli mají tu odvahu, pokud někoho okradli, ať ho klidně oznámí daným úřadům. Ale ať počítají také s tím, že se může domluvit více chovatelů, kterým daný nepoctivý kupující nezaplatil a pokud by se jednalo v součtu o částku 4000 Kč, tak na něho můžou podat hromadnou žalobu PČR. Ale to tady nikdo nechce. Jsme všichni drobní chovatelé a máme to jako koníček. Proto bych volil cestu, že při inzerátu bych dopsal větu. Kupující souhlasí s tím, že pokud nezaplatí, tak budou použity jeho osobní údaje do rubriky Černá listina neplatičů. Nebo nejlépe, jak to dělám já. Nikomu nepošlu chovný materiál dříve, než se připíše částka na účet.
Dále píšete něco o panu Volkovi a p. Kostelníkovi. Nejlépe bude, ať se k tomu vyjádří sami. Oni tady využili ke komunikaci tuto rubriku.
Vážím si p. Žilenský Vašeho názoru. Trošku se musíte vcítit do drobných chovatelů, kteří za chovný materiál zaplatí stovky korun, někdy tisíce a přesto se najde nepoctivý chovatel, který svým jednáním jim způsobí škodu.
Přeji všem ostatním chovatelům, aby nemuseli využívat tuto rubriku. Aby raději, než někomu pošlou chovný materiál si nechali dopředu poslat celou částku na účet, tak jak to funguje na jiných chovatelských stránkách jako je Actias.
Římánek Daniel
Dobrý den,
asi bych byl opatrný při nákupu kokonů Actias dubernardi od monida 333. Pokud se podíváte na jeho nebo její nabídky na actias, tak kokony A. dubernardi nabízí z adresy Plzeň a další inzerát Clemmys guttata - skvrnité želvy z adresy Praha. Navíc v inzerátu je uvedena nabídka Daphnis nerii kokony. Není foto, ani nerii kokony nemá. Má jemný zámotek. Snad nám to monida 333 vysvětlí.
Pozdravuji všechny chovatele.
Dan
Souhlasím - nemám žádný přímý důkaz, ale i další dnešní příspěvek je zřejmě od stejného inzerenta, ovšem z jiného místa, pod jiným jménem (larahaug). V komunikaci uvádí místo v Německu. Fotky nesouhlasí s prodávaným množstvím nebo je nemá. Požaduje platbu v dolarech... Rád bych se mýlil, ale jde s největší pravděpodobností o PODVOD!
Ano je to tak,
Ověřoval jsem to a pozor na tyto inzeráty. Fota kokonů Actias dubernardi byly převzány od chovatele P. Rýdla ze Slovenska a je tomu tak i u fota a nabídky Hyalophora cecropia a A. polyphemus.Uživatel Larahaug a monida 3333 je ten samý člověk, co vás připraví o Vaše peníze. Prosím o obezřetnost.
Dan
Dobrý deň,
Máte skúsenosti s pánom - Dalibor Brázda?(mail - BrazdaDalibor77@seznam.cz)
Na platbu čakám 2 týždne, na maily ani sms neodpisuje...
Kolega mu skúsil aj zavolať a telefón nebere...
Zatiaľ mu ale ešte nechávam čas a píšem mu 2. A posledné varovanie cez sms a potom ho tu oficiálne umiestnim.