Hubeek
XXX.XXX.214.180
Dobrý den,
tahle potvora mi vlezla do gatí a kousla mě... Pořád to bolí, pálí a zčervenalo to.
Rád bych aspoň znal jméno toho co mi tak ublížil.
Cvrk
XXX.XXX.101.8
Ploštice, nějaký kněz.
Hubeek
XXX.XXX.177.14
Je možné, že mě Kněžice velmi bolestivě bodla?
joek
XXX.XXX.246.185
Je, ploštice mají savé ústrojí a některé dokáží opravdu citelně bodnout.
Jinak ploštice nejsou brouci, brouci mají krovky a kusadla a tykadla většinou jedenáctičlenná či dvanáctičlenná, ploštice jen čtyřčlenná, navíc nemají krovky a ústní ústrojí mají savé (bodec) a nemají kusadla. Poslední dobou je tu čím dál víc příspěvků co je to za brouka a ve skutečnost se jedná o ploštici. Jsou to zcela odlišné skupiny hmyzu, že i laik by je měl umět rozlišit. Jsou tedy i druhy ploštic, které se odliší poněkud hůře, ale to jsou jen výjimečné případy.
Pepa.
Uživatel s deaktivovaným účtem
joek
napsal(a):
Je, ploštice mají savé ústrojí a některé dokáží opravdu citelně bodnout.
Jinak ploštice nejsou brouci, brouci mají krovky a kusadla a tykadla většinou jedenáctičlenná či dvanáctičlenná, ploštice jen čtyřčlenná, navíc nemají krovky a ústní ústrojí mají savé (bodec) a nemají kusadla. Poslední dobou je tu čím dál víc příspěvků co je to za brouka a ve skutečnost se jedná o ploštici. Jsou to zcela odlišné skupiny hmyzu, že i laik by je měl umět rozlišit. Jsou tedy i druhy ploštic, které se odliší poněkud hůře, ale to jsou jen výjimečné případy.
Pepa.
Konečně jsem se dozvěděla, jaký rozdíl je mezi broukem a plošticí. Když jsem se tady jednou ptala, co je to za broučka, většina se mi vysmála, že neznám ruměnici pospolnou. Já jsem ji znala, jen jsem nevěděla název, protože o tyto tvory se fakt nezajímám i když prý podle ostatních tady, ji znají i děti ve školce. Tak, jak napsal svoje vysvětlení Pepa, by měla vypadat odpověď na fauně.