Dobrý den, dokázal by mi prosím někdo sdělit jakého druhu je tato housenka?
Předem díky za odpověď.
Lipanus

XXX.XXX.21.185
Těchto zelených housenek je opravdu hodně.Ten světlý pruh na boku mají některé Můry, případně jejich poddruh Blýskavky. Také záleží kde jste ji našel? Volně na bylině, stromě, nebo v zapředených listech. Na určení by byla dobrá kvalitnější fotka - břišní pošinky jsou nezřetelné. Lovu zdar!
MišaH.

XXX.XXX.175.57
herpetolog874
napsal(a):
no tak smrtihlav to určitě není. ten má žlutou housenku. to je lišaj kyprejový.
jak si prosímtě přišel na smrtihlava?
Ano, toto je to barevná mutace smrtihlava:
https://www.ifauna.cz/bezobratli/nemodforum/r/detail/1807109/housenka-lisaj-smrtihlav-acherontia-atropos
Fiska

XXX.XXX.127.185
Zerav3

XXX.XXX.151.61
Dobrý den, pomohl by mi někdo s identifikací této housenky na fotce? Měla okolo 1cm a vyskytovala se na listu jahodníku.
Kviper

XXX.XXX.232.8
Martas481

XXX.XXX.124.46
Dobrý den, ráda bych se také přidala s dotazem, o jakou housenku se jedná? Nalezena na maliníku, měří 1-2 cm. Děkuji vám
Dobrý den, prosím o jakou se jedná housenku? Nalezená na černém bezu ale poblíž rostou kopřivy, liska a třešeň. Děkuji
Blankafialka

XXX.XXX.168.235
náhodnýkolemjdoucí

XXX.XXX.210.162
Dobrý den,
poradil by mi prosím někdo, co jsme to našli za housenku? Potkali jsme ji na začátku modřanské rokle (Praha) jak přechází asfaltku, takže nevíme, na jaké kytce byla. Z fotky to není tak dobře vidět, ale je světle tyrkysová, nikoliv zelená. Děti si ji odnesly domů, že z ní vychovají motýla, takže bychom rádi zjistili, jaké listí jí chutná. Tedy pokud už se nechystá zakuklit ;-)
Díky!
Edita
okurka

XXX.XXX.238.110
Dobry den, nasla jsem tuhle housenku, nebo co to je, na jahodach. Nevite co by to mohlo byt? Moc dekuji
Včera se u nás na balkoně v 7.patře objevila tato housenka. Pěstuji na balkoně jahody a rajcata. Nevíte náhodou někdo co je to za druh? Marně to hledám na internetu a nemůžu ji najít.
Pettule

XXX.XXX.163.54
Jordy

XXX.XXX.111.239
Palika

XXX.XXX.194.199
Dobrý den,
dokázal by mi někdo prosím říct co je to za druh housenky ? Zabydlela se na verandě na vánočním kaktusu a zajímalo by mě co z ní vyroste.
Marcela53

XXX.XXX.225.10
Zdravím,
tyto housenky nyní v říjnu statečně požírají měsíček lékařský. Nedaří se mi je identifkovat. Jsou dlouhé 4 cm. Možná to bude nějaký motýl. Poradíte?
Matagi

XXX.XXX.13.33
Dobrý den.
Nevíte co je tohle za housenku ? Nalezl jsem jí na listu kopřivy, ale jí i obyčejný salát.
Předem děkuji za odpověď
AlicePacka

XXX.XXX.58.104
Dobrý den, neví někdo, co je to za housenku? Našla jsem ji doma v předsíni a nevíme, čím ji nakrmit. Předem děkuji.
AlicePacka

XXX.XXX.58.104
Děkuji. Přeji krásný den.
Dobrý den,
dokázal by tu někdo určit tuhle housenku? Našla jsem jí na kopřivě. Je 2 cm dlouhá.
Předem děkuji
Terinka177

XXX.XXX.110.194
Zdravím, prosím vás nevěděl by někdo co je to za housenku? Hledám už druhý den a bohužel zatím bez úspěchu. Našla jsem ji uvnitř hrachového lusku, a je zhruba 4 cm dlouhá. Rádi by jsme věděli co má nejraději, a také samozřejmě co nám z ní vyroste. Děkuji moc 🙂
Terinka177
napsal(a):
Zdravím, prosím vás nevěděl by někdo co je to za housenku? Hledám už druhý den a bohužel zatím bez úspěchu. Našla jsem ji uvnitř hrachového lusku, a je zhruba 4 cm dlouhá. Rádi by jsme věděli co má nejraději, a také samozřejmě co nám z ní vyroste. Děkuji moc 🙂
Nejraději má určitě ten hrachový lusk, když jste ji tam našla,
Michal1194

XXX.XXX.92.72
KarelX

XXX.XXX.250.187
Dobrý den, dokázal by tu někdo určit tuhle housenku? Našel jsem ji v trávě. Je asi 5 cm dlouhá. Předem děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

KarelX
napsal(a):
Dobrý den, dokázal by tu někdo určit tuhle housenku? Našel jsem ji v trávě. Je asi 5 cm dlouhá. Předem děkuji
Nějaký lišaj? Chytřejší upřesní.
Petor

XXX.XXX.33.212
Lišaj pupálkový
Kristynaa

XXX.XXX.155.223
Dobrý den, nevěděl by někdo prosím co je to za housenku? Vyskytují se ve foliaku na rajčatech, požírá jak listy, tak plody. Případně, jak se toho zbavit?. Děkuji.
KarelX

XXX.XXX.250.187
Děkuji

zelené housenky na rajčatech by mohly být makadlovky.
ten batolec je v tom určitě nevinně.
Hans001

XXX.XXX.157.62
Dobrý den,
Prosím věděl by někdo o jakou housenku se jedná?
Předem děkuji za pomoc a odpovědi.
Hans001

XXX.XXX.157.146
Ještě jednou moc děkuji.....
Ahoj, tohle našla manželka na zahradě. Je to užitečné nebo jde o škůdce a zlikvidovat?

tomvoj
napsal(a):
Vypadá to na larvy zlatohlávků, pokud jste je vyhrabali v kompostu, tak je tam nechte dokončit vývoj. Za škudce se považovat nedají.
Prosím, můžete juknout na vlákno identifikace hmyzu?
Annnča

XXX.XXX.59.125
Annnča

XXX.XXX.59.125
Děkuji
Andula01

XXX.XXX.185.33
Dobrý den, nevíte, co je to za druh? Housenka je asi 3-4 cm dlouhá, požírá rajčata, aktivní hlavně v noci. Děkuji moc za radu 😁
Dobrý den vím sice že zelených housenk je spousty ale přesto bych se chtěl zeptat zdali by někdo z vás nepoznal tuto housenku.byla zhruba 5 až 6 cm dlouhá zelená a měla na zadečku asi 7,5mm dlouhý žlutý trn.
Nalezl jsem jí ve smíšeném lese.

jenda.m
napsal(a):
Dobrý den vím sice že zelených housenk je spousty ale přesto bych se chtěl zeptat zdali by někdo z vás nepoznal tuto housenku.byla zhruba 5 až 6 cm dlouhá zelená a měla na zadečku asi 7,5mm dlouhý žlutý trn.
Nalezl jsem jí ve smíšeném lese.
Lišaj lipový?
Markya

XXX.XXX.95.97
Budete někdo vědět, co je tato housenka za druh. Spadla na nás zřejmě z břízy.
janae1

XXX.XXX.160.6
tomvoj
napsal(a):
Vypadá to na larvy zlatohlávků, pokud jste je vyhrabali v kompostu, tak je tam nechte dokončit vývoj. Za škudce se považovat nedají.
Za škůdce se považovat daj.
Dospělý vykusují poupata.
Jsem loni byla nadšená ze zlatohlávků v zahradě, takovu krásu jsem viděla pouze na dovolený.
Letos mě nadšení opustilo, potvory se namnožily a ve velkém likvidují květy růží.
Jackie076

XXX.XXX.58.59
kolemjdoucikarel

XXX.XXX.105.60
Je to Lišaj Pupalkový. Poměrně vzácný a chráněný.
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=Li%C5%A1aj+Pupalkov%C3%BD
kolemjdoucikarel

XXX.XXX.105.60
KarelX
napsal(a):
Je to Lišaj Pupalkový. Poměrně vzácný a chráněný.
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=Li%C5%A1aj+Pupalkov%C3%BD
Olgaporko

XXX.XXX.18.126
Pomoc!! Někde jsem po cestě nabrala housenku a chtěla bych ji vypustit zpět do přírody. Víte někdo, co je to za druh a čím se živí?
Bojím se, aby to nebyla nějaká speciální housenka, co má mlsný jazíček a živí se jen něčím konkrétním.

Olgaporko
napsal(a):
Pomoc!! Někde jsem po cestě nabrala housenku a chtěla bych ji vypustit zpět do přírody. Víte někdo, co je to za druh a čím se živí?
Bojím se, aby to nebyla nějaká speciální housenka, co má mlsný jazíček a živí se jen něčím konkrétním.
Jazýček. A foto?
zahradnik007

XXX.XXX.64.22

zahradnik007
napsal(a):
Dobrý den, poznáte tuto housenku? Přeji hezký den
Lišaj svízelový?
mikikaspi

XXX.XXX.21.31

mikikaspi
napsal(a):
prosim o urceni teto housenky. dekuji
Vypadá jako lišaj vrbkový.
Dobrý den prosím o určení této housenky.
Hlupák jsem si nepřekontroloval listy ostružin a dnes jsem jí nalezl u mých lupenitek.
Věděl by někdo prosím.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
_madlas_

XXX.XXX.234.207
Dobrý den, nevěděl by někdo co je tohle za housenku? Má asi 3-4 cm.
Děkuju za odpověď. :-)
Dobrý den, mohl by mi někdo identifikovat tuto housenku. Našel jsem ji na oblečeni ve čtvrtém patře. Délka 3cm. Děti ji krmí trávou ale obávám se že by radši listy stromu. Jen kterého? Děkuji za každý nápad.

Kaciirek
napsal(a):
Dobrý den, mohl by mi někdo identifikovat tuto housenku. Našel jsem ji na oblečeni ve čtvrtém patře. Délka 3cm. Děti ji krmí trávou ale obávám se že by radši listy stromu. Jen kterého? Děkuji za každý nápad.
Skromný odhad. Podle trnu lišaj. Vrbkový? Mladá housenka? Odpoví povolanější.

tomvoj
napsal(a):
Na lišaje vrbkového celkem brzy, alespon podle mě. Jako krmení zkuste univerzální svízel, to žere více druhů lišajů včetně dlouhozobek. Mohla by to být i housenka dlouhozobky svízelové.
Mám na mysli svízel přítula.
Tak jsem si vygůglila. Nejspíš máte pravdu.
_madlas_

XXX.XXX.234.117
Dobrý den, neví někdo tuto housenku?

_madlas_
napsal(a):
Dobrý den, neví někdo tuto housenku?
A foto?
_madlas_

XXX.XXX.3.63
Mothy

XXX.XXX.157.255

_madlas_
napsal(a):
Dobrý den posílám foto. Nějak se mi to nenahrálo. 😄
Nějaká píďalka?

Mothy
napsal(a):
Pomůže mi někdo zjistit, co je tohle zač? Má to asi 2 cm. Děkuji
Taky píďalka?
KatkaBlaz

XXX.XXX.153.91
Ahojky, hrozně obdivuji jaký máte všichni přehled a znalosti :)
O víkendu jsem si hrála v trávě s foťákem a vyfotila jsem tady tu cca 2 cm housenku. Ve vinohradě u Hustopečí. Věděli byste co to může být? Děkuji :)
KatkaBlaz
napsal(a):
Ahojky, hrozně obdivuji jaký máte všichni přehled a znalosti :)
O víkendu jsem si hrála v trávě s foťákem a vyfotila jsem tady tu cca 2 cm housenku. Ve vinohradě u Hustopečí. Věděli byste co to může být? Děkuji :)
Není to housenka, tedy larva motýla, ale housenice, tedy larva blanokřídlého hmyzu. Nejspíš pilatky travní nebo tak něco.
Farasha353

XXX.XXX.172.96

Farasha353
napsal(a):
Dobrý den prosím nevíte někdo co je to za druh?
Chtělo by to foto CELÉ housenky.
Lamm

XXX.XXX.73.59
Nevíte co je to za housenky? Nerada něco likviduji, náš sad zásadně nestříkám, ptáků plno, ale tohle nic nežere.
Funkie

XXX.XXX.241.33
Bloom

XXX.XXX.198.150
Dobrý den, našla jsem tuto housenku a nevím co je to za druh. Předem děkuji.
rsobol

XXX.XXX.119.142
Dobrý den, můžu se zeptat co to je za housenku, máte jí na hlavní stránce Google vyhledávače, ale nenašel jsem, co to je za druh.
Děkuji Sobolík

rsobol
napsal(a):
Dobrý den, můžu se zeptat co to je za housenku, máte jí na hlavní stránce Google vyhledávače, ale nenašel jsem, co to je za druh.
Děkuji Sobolík
Podle toho očička lišaj. Svízelový?

jarat
napsal(a):
Svízelový to není, jeho housenka je podobná lišaji pryšcovému.
Tak aspoň jsem trefila toho lišaje. Jdu studovat. No, víc by se mi líbil ten vrbkový. Ale můj názor není směroplatný.
Tulipan3

XXX.XXX.96.203
Dobrý den,
prosím o pomoc, o jaký druh housenky jde? Barva tmavě fialová a má osten.
Děkuji.
J.
Tulipan3

XXX.XXX.65.54
Dobrý den,
ještě bych poprosila o identifikaci této housenky. Děkuji.
J.
Tulipan3

XXX.XXX.96.203
Lišaj lipový 🙂
Pablo-cz

XXX.XXX.231.111

Pablo-cz
napsal(a):
Dobrý den,
prosím o identifikaci této housenky.
Moc děkuji.
Lišaj vrbkový?
-Linka-

XXX.XXX.96.184
Eva1234

XXX.XXX.172.230

Eva1234
napsal(a):
Nevíte o jakou housenku se prosím jedná.
Foto dost mizerné. Nějaký lišaj.
Eva1234

XXX.XXX.172.230

Eva1234
napsal(a):
Je docela agresivni a jen schoulena.
Vraťte ji do přírody.
Jolinar

XXX.XXX.79.50
Zdravím! V sólo příspěvku jsem neuspěl, tak to zkusím ještě tady :)
Zajímal by mě názor na tuto zelenou housenku se zajímavou kresbou.
Děkuji!
TerezaMu

XXX.XXX.216.41
Kaja22

XXX.XXX.186.108

Kaja22
napsal(a):
Prosim, co by to mohlo byt za housenku? Dekuji
Nevidím zadní část, ale tipla bych nějakého lišaje.