Ponorka
XXX.XXX.205.27
Ahoj všichni,
potřebuju poradit... Koupila jsem si štířici před rokem a dnes jsem zjistila, že porodila... Vůbec jsem to nečekala a asi si dokážete představit mou reakci
Mám několik otázek:
- mám jí přendat do trochu většího terárka?
- mám odendat hlubší misku s vodou, aby se popřípadě mimina neutopily?
- kde mám později sehnat drobné cvrčky či octomilky pro mláďata? Dají se koupit normálně v chovatelských potřebách či musím chodit na burzy?
To je asi vše... co mě napadá... budu ráda za Vaše rady...
Děkuji.
Ahoj pokud je v teráriu sama určitě ji tam nech, chce to úkryt kam si s nima zaleze a také vlhčí substrát v půlce terária, i když nevím co máš za druh hádám že to bude běžně dostupný, euscorpius, heterometrus a podobně a ty raději vlhčí část. miska s vodou je ideálná mělká, třeba víčko od sklenice, v současnosti samičku pokud je dobře živená nekrm, pobíhající šváb nebo cvrvček by mohl mládě zabít nebo zmrzačit tím že ho pokouše. až mladé ze samice samy slezou, rozděl je po jednom do malých krabiček s lignocelem a úkrytem třeba z ohlého kousku pivního podtácku, chov jednotlivě je lepší, i u koloniálních druhů se sem tam stane že v době svlékání sežere jedno mládě druhé. cvrčky koupíš ve zverimexu ale pro mladé štíry to chce prach to znamená nejmladší stádium cvrčka, bohužel v obchodech je problém je sehnat buď nevědí co to je a nebo místo prachu vám prodají mikrocvrčky, kteří jsou jednou takový, a ještě je tam hrozně vysoká cena, nebo je možno je koupit přes internet, já to ale řeším tak že si chovám nelétavé octomilky, na těch samozřejmě štír dlouhodobě nepřežije, ale ty mu lze dávat živé a jako hlavní složku potravy jsou dospělí cvrčči, toho usmrtím a rozstřihnu na několik částí a ty podávám, bohužel je to takové nechutné ale z hlediska štířích mláďat bezpečné protože mrtvý cvrček ho nepokouše a rovněž je i potrava pro mě dostupnější.