Zdravím, chtěla bych se zeptat na radu, přemýšlím nad chovem tohoto krásného sklípkana, ale všude se dočítám, že je agresivní, toxicky významný... na druhou stranu se taky píše, že nijak přehnaně agresivní není a dokonce je vhodný pro začátečníky. Momentálně chovám druhy brachypelma hamorii, nhandu chromatus, avicularia versicolor a chromatopelma cyanopubescens, tak by mě zajímal názor lidí, kteří mají zkušenosti se sklípkany jestli je moudré rozšířit chované jedince o tento druh nebo raději počkat a nabrat další zkušenosti. Vzhledově se mi hrozně líbí a láká mě, na druhou stranu si nechci pořídit pavouka, kterého nezvládnu. Ti, které chovám teď jsou jako "beránci" nemám zkušenosti s agresivním druhem.
Ahoj, pokud sklípkany které píšeš, už nějakou dobu máš tak v tom nevidím problém.
Geniculaty mi nepřijdou zas tak agresivní jak si nejspíš představuješ, pouze sežerou kdykoliv cokoliv co se kolem nich pohne, proto bych si dával jedině pozor při manipulaci. Pokud si dáváš pozor na to, jestli náhodou nedáváš ruce tam kde by neměli být, což to samé platí i u těch '' beránků'' brachypelem apo tak si z toho nedělej hlavu..
Já se s nima snažím co nejmíň manipulovat, nějaké braní na ruku a podobně nepřipadá v úvahu, mám je na koukání. Jediná manipulace je při čištění, kdy se je snažim jemně nahnat do kelímku, většinou stačí jen s nima přendat větvičku nebo kůru. Celkově je, ale mám jen cca 7-3 měsíce, podle druhu. Pořád koukám na další, je to hrozná droga