Chromatopelma cyanopubescens

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.3.2018 17:33
jokerwastaken

XXX.XXX.251.154

Pořídil jsem si malou chromatopelmu (3.-4. svlek) a mám pár otázek:
1) Jak často krmit a jak velkou kořist použít ? (koupil jsem zatím mikrocvrčky)
2) Vím, že dospělí pavouci nemusí někdy jíst velmi dlouho, ale jak je to u nedospělých malých pavouků ? (mám ji asi zatím 3 dny doma, dneska jsem ji dával mikrocvrčka, ale nechala ho být)
3) Měl bych kořist, kterou hned nesežere hned odstranit a nebo ji můžu nechat dokud ji pavouk neuloví ?
Jinak teplotu udržuju tak na 25-26°C, a jeden roh krabičky ji lehce vlhčím tak co 3 dny.
Předem děkuji za veškeré odpovědi a rady.

27.3.2018 18:13
Vratis

XXX.XXX.216.201

Mláďata klidně 1-2x týdně.
Extrémně nepřekrmovat, chromatopelmy většinou vemou vše co jim hodíš.
Cvrčka zkus nechat třeba přes noc. Když neveme je možnost že je před svlekem. Zkus třeba opět za týden pokud se nesvleče..
Po svleku opět tak týden nic než vytvrdne. I když u mláďat to bývá rychleji..
Teplota ok.. Stačí pokojová.

27.3.2018 19:43
jokerwastaken

XXX.XXX.251.154

Ok díky za rychlou reakci, mám dávat jen jednoho cvrčka najednou nebo můžu i více ? Ještě mě napadlo, že může být nažraná ještě od prodejce, protože ji mám doma jenom 3 dny. Za jak dlouho vyrostou do adult velikosti ? (četl jsem, že relativně rychle rostou).

27.3.2018 19:51
Vratis

XXX.XXX.72.223

Zatím jednoho. To vypozorujes sam casem jak krmit a podobne. Vyrostou podle krmeni teploty a dost dalsich faktoru. Ale ano celkove rostou celkem rychle. Spis bych rekl ze dospivaji po více svlecích než jiné druhy.

27.3.2018 20:20
jokerwastaken

XXX.XXX.251.154

Teď už opravdu poslední otázka :D Jak tedy řešit vlhkost ? Teď co tři dny stříkačkou nakapu trochu vody do jednoho rohu krabičky. Misku s vodou jsem u tak malého pavouka nedával. Jako substrát mám kokosové vlákno, které bylo lehce vlhké od začátku. Je to tak ok nebo bych to měl více vysušit ?

27.3.2018 20:24
Vratis

XXX.XXX.72.223

Odrostlejší mají radši sucho. U mláďat bych ho udržoval jemně vlhký s tím že jeden rožek trochu víc. Misku s vodou určitě ještě vynechej.

27.3.2018 21:44
jokerwastaken

XXX.XXX.251.154

ok, fakt díky moc za info a rychlé odpovědi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík