Ztratil se mi pavouk

Sklípkan
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.5.2018 12:28
rachelia

XXX.XXX.193.114

Dobrý den
Včera jsem si koupila malou brachypelmu smithi (myslim 3 sv., je malinkata) a dala ji do faunaboxu. Vcera si cely den po nem lezla, jeste vecer jsem ji tam videla a rano po ni najednou neni stopy.. Vyndala jsem z terarka kokosovou slupku, co tam mela, teplomer, aby tam zbyl opravdu jen substrat (lignocel), ten jsem pinzetou opatrne prohrabala, ale po brachypelme ani stopy. Utect podle me nemohla, myslim, ze by se tou mrizkou ve faunaboxu nahore neprotahla, ale asi i to je mozne.. Co mam ted delat? Doufat, ze je zahrabana nekde v substratu a vyleze sama? Co kdyz opravdu utekla, jak ji chytit?
Dekuji za rady!

17.5.2018 23:07
kubas

XXX.XXX.68.192

Ahoj hlavne bych ti tad doporucil ze pavouk ve tretim svleku zejmena smithi je natolik maly ze nelze mu doporucit nejaky terarijni box. Takove velikosti zcela jeste postaci filmovka pripadne tradicni salatova krabicka. By me docela zajimalo zda si pavouka davala do teraria a jeste mu tam dala kokosovy orech a mozna i velkou misku s vodou coz je zcela zbytecne. Doporucuji nejprve trosku nastudovat nez takhle zacit. S tim jak ji hledat je opravdu tezke kdyz zalezi zejmena jak pristupny byt nebo pokoj mas v takove velikosti ten pavouk muze byt dneska jiz prakticky kdekoliv...

19.5.2018 21:46
gisanter

XXX.XXX.135.154

Souhlasím s Kubasem.3. sv. Je malý pavouk na to aby si dokázal najít cestu skrz větrání. Takto malý pavouk může být prakticky kdekoliv, ale zkus hledat ve tmavých zákoutí popřípadě tam kde je vlhko. Ujišťuji že hledání u tak malého pavouka je těžké. Doporučuji tedy pročíst základní informace a vřele doporučuji koupit knížku ideálně od Kovaříka kterou má dnes prakticky hodně chovatelů doma.

Přidejte reakci

Přidat smajlík