Umírá mi moje kudlank? (Sphodromantis sp., adult 0,1 bez ootéky)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.5.2018 13:22
zelenookajesterka

XXX.XXX.110.121

Dobrý den, mám jednu v srpnu loňského roku "narozenou" samičku Sphodromantis sp., vzala jsem si jí v práci z našeho ZOO chovu. Celou dobu bez problémů žrala cvrky (také donešené z práce z vlastního chovu), jediný problém byl, že si před časem nejspíše užrala jednu ze zadních nožiček. Mám jí v 5l sklenici od okurek, svleky měla také vždy bez problémů. Poslední dobou je ale dost apatická a neaktivní, dnes jsem jí našla viset jen za přední pár končetin za síťku, kterou má uzavřenou sklenici. Zbytek nožiček měla ohnuté pod tělem. Vyndala jsem jí, pokusila jsem se jí dát med, aby nabrala trochu síly a nožičky jsem jí narovnala. Teď mi přijde, jako kdyby odpočívala. Nežrala pár dnů a i poslední cca 2 krmení jsem jí musela dost přemlouvat, krmím výhradně z pinzety. Má maličko načernalej zadeček, ale není to žádný extrém. S chovem kudlanek začínám, tahle mi ani ootéku nevytvořila, pářená nebyla. Můžu jí nějak pomoci, zkusit dát cvrka, víc medu, nechat ji "dožít" nebo co jí vlastně je? Mockrát děkuju za jakoukoliv radu.

21.5.2018 06:32
Butterfly

XXX.XXX.13.111

Vypadá nějaká zesláblá, podle mě se jiz blíží konec...

Přidejte reakci

Přidat smajlík