po ránu se synovi objevily štípance, vypadají jako od komára. Vylekala jsem se, že máme v domě štěnice. Pod postelí jsem našla tohoto brouka. Mohl by mi prosím někdo poradit, o co by se mohlo jednat? Děkuji moc.
Je rozdíl mezi štípancem (po sání - příjem potravy, krevsající členovci) a žihadlem (obrana, blanokřídlí). Tohle nikoho nepoštípalo. Pokud by to byla samice blanokřídlého hmyzu vybaveného žihadlem (a spíš není), teoreticky může v sebeobraně (jedno) žihadlo uštědřit.
A když ty štípance vypadají jako od komára, proč by to nemohl být právě komár, který ho poštípal? A tady ta královna Lasius niger s tím nemá nic společnýho. Ty žihadla nemaj!
No, protože dětská lékařka řekla, že je to moc velké na komára... Ale víte co, mohl mít citlivější reakci na komára... Každopádně přes noc dostal tři štípance a další noc další tři těsně vedle toho, proto jsem se obávala něčeho horšího.
Nemáte zač. A nebo nejde o štípanec, ale o nějakou vyrážku. Občas naskáčou "pupínky" a vytvoří falešný obraz štípanců a příčina je v nějakém lokálním alergenu, který podráždil kůži atd...
Je totiž starší než dva roky a hrozí tedy, že nedostanete smysluplnou odpověď. Pokud vás toto téma zajímá,
vložte prosím váš příspěvek nebo dotaz jako nové diskusní vlákno.