Sklípkan a přísun vody

Sklípkan
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.6.2018 18:34
Prdok

XXX.XXX.130.20

Dobrý den,
chtěl bych poradit ohledně vody a sklípkana. Mám brachypelmu smithi a má tak 3-4 sv. Bylo mi řečeno, že ho mám nechat v krabičce úměrné tělu a tekutinu mu dávat jen rosením. zajímalo by mě kdy a jak mu začít dávat vodu a do nějaké nádoby. jedná se mi o to abych ho za prvé neutopil a za druhé abych to nedělal zbytečně. podobné téma sem tu nikde nenašel.
děkuji
Pavel.

1.7.2018 00:19
gisanter

XXX.XXX.73.30

Dle velikosti je v podstatě jedno kdy začneš, ale čím menší pavouk tím je větší šance utopení pavouka proto když mam necelý centimetr velkeho pavouka je zbytecne mu dávat tak malou misku. Ono se nic nestane když tu misku dlouho vynecháš, moc nepijí a vodu si vezme i z kořisti.

1.7.2018 20:34
Prdok

XXX.XXX.229.152

A kdy teda dát tu vodu? Asi. V centimetru?

2.7.2018 00:07
gisanter

XXX.XXX.83.164

Je to individuální začni třeba od 6 sv. Ale je to defakto jedno.

8.7.2018 02:37
Tarantela

XXX.XXX.205.2

Dávám misku s vodou hned jak můžu. To je hned, jak přestěhuji pavoučky z filmovek. Jestli je to naprosto nutné nevím, jelikož spoustě chovatelů žijí chovanci i bez misek, ale je to taková jistota, že budou mít vodu, když ji budou potřebovat. Nikdy se mi nestalo, a ni jsem nebyla svědkem toho, že by se pavouček utopil. Chlupatá tělíčka jsou hydrofobní, čehož si můžete všimnout, když pavouk spadne nebo vstoupí do vody, a lehké mládě hladinu sotva prolomí, proto si osobně myslím, že aby se mládě utopilo, musel by na něj ještě spadnout kámen, co by ho pod vodou přidržel. V takovém případě by však voda byla stejně tím nejmenším, s čím by se zvíře potýkalo!

9.7.2018 13:54
Prdok

XXX.XXX.130.20

aha. tak děkuji za info.
z toho co píšete mě celkem překvapilo že přesunete z filmovek (jako kam). myslel sem že postupně budu dávat větší a větší krabičky (úměrné tělu).

Přidejte reakci

Přidat smajlík