Dobrý den,
chtěl bych poradit ohledně vody a sklípkana. Mám brachypelmu smithi a má tak 3-4 sv. Bylo mi řečeno, že ho mám nechat v krabičce úměrné tělu a tekutinu mu dávat jen rosením. zajímalo by mě kdy a jak mu začít dávat vodu a do nějaké nádoby. jedná se mi o to abych ho za prvé neutopil a za druhé abych to nedělal zbytečně. podobné téma sem tu nikde nenašel.
děkuji
Pavel.
Dávám misku s vodou hned jak můžu. To je hned, jak přestěhuji pavoučky z filmovek. Jestli je to naprosto nutné nevím, jelikož spoustě chovatelů žijí chovanci i bez misek, ale je to taková jistota, že budou mít vodu, když ji budou potřebovat. Nikdy se mi nestalo, a ni jsem nebyla svědkem toho, že by se pavouček utopil. Chlupatá tělíčka jsou hydrofobní, čehož si můžete všimnout, když pavouk spadne nebo vstoupí do vody, a lehké mládě hladinu sotva prolomí, proto si osobně myslím, že aby se mládě utopilo, musel by na něj ještě spadnout kámen, co by ho pod vodou přidržel. V takovém případě by však voda byla stejně tím nejmenším, s čím by se zvíře potýkalo!