Littlezdenek

XXX.XXX.210.21
Hermann111

XXX.XXX.31.6
Prosím o pomoc, tyhle mrchy se nám nastěhovali do bytu a ve velkém
Jsou všude, v lince nejvíc na wc atd.. prosím co to je?
Pomůže nám něco nebo jedině deratizace?
Marast

XXX.XXX.186.241
Nemohl by to být tento ? https://rybicky.net/atlasostatnich/potapnik_vroubeny
Farantiška

XXX.XXX.72.126
KajaJaja

XXX.XXX.217.146
Dobry den.
Prosim o radu. Nevite co je to za stvoreni (je trochu rozmacknuty)? Velikost cca jako blecha. Nasla jsem ho pri cesani psa.
Dekuji mnohokrat za odpoved.
Jarek123

XXX.XXX.230.42
Dobrý den, co je to, prosím, za mouchu? Velikost jako klasická moucha domácí.
Jafp

XXX.XXX.83.127
jafp

XXX.XXX.250.55
Děkuji za reakci.
Milik123

XXX.XXX.0.167
Milik123

XXX.XXX.0.167
Díky, už alespoň znám další druh, co mi tu běhá po zahradě. Teď si s nimi můžu tykat :-)
Flumi

XXX.XXX.237.191
Dobrý den, tahle potvůrka se k nám domů přistěhovala ze sušárny a zeď bydlí v koupelně a množí se. Je to taková malá můrka a hrozně rychle prchá. Jsou maličké od 1mm a ty větší i 3-4 mm. Pomoc!
happykata

XXX.XXX.246.216
Dobrý den, prosím, co je to za hmyz? Budeme bydlet v lese a v domě jich je obrovské množství. Je nějak nebezpečný? Máme malé děti. Děkuji. Kateřina
happykata

XXX.XXX.246.216
Dobrý den, prosím, co je to za hmyz? Budeme bydlet v lese a v domě jich je obrovské množství. Je nějak nebezpečný? Máme malé děti. Děkuji. Kateřina
Kkrotilova

XXX.XXX.17.77
Evadolly

XXX.XXX.73.95
Dobry den, neviete mi, prosim, poradit co je to za hmyz a kobylku? Dakujem.
Evadolly

XXX.XXX.5.78
Dakujem :)
Prosím poradíte mi, co je tohle za pavouka? Mají tak 3-4mm, mám je různě po bytě a nemohu se jich zbavit. Zabila jsem již už přes 30. Všechny rohy a spáry jsem vystříkala sprejem proti pavoukum, pár dní je to dobré, občas je najdu už mrtvé, ale po delší době zase lezoucí. Už to trvá přes měsíc a ne a ne se jich zbavit.
Vesmír

XXX.XXX.144.22
Prosím vás,
nevíte někdo co by to mohlo být?
Je to větší než sršeň je to černé a léta to.
Jsem si ale jistá že to není brouk
Passerby

XXX.XXX.254.254
Vesmír
napsal(a):
Prosím vás,
nevíte někdo co by to mohlo být?
Je to větší než sršeň je to černé a léta to.
Jsem si ale jistá že to není brouk
mohla by to být drvodělka
Chlumík

XXX.XXX.41.190
Dobry den. Prozradi nekdo, prosim, co je tohle za potvurku? Velikosti a vzhledem trosku podobna komarovi, ale bez sosaku. Dekuji!
Bikghgg

XXX.XXX.87.233
Haro001

XXX.XXX.132.53
Nikola01

XXX.XXX.79.78
Dobrý den,dnes jsem toto našla v bytě, je to šváb nebo něco jiného. Jsme čistotní a nikdy bych neřekla, že budu mít doma švába...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nikola01
napsal(a):
Dobrý den,dnes jsem toto našla v bytě, je to šváb nebo něco jiného. Jsme čistotní a nikdy bych neřekla, že budu mít doma švába...
Foto?
JanaMor

XXX.XXX.84.168
stevon

XXX.XXX.174.13
Dobrý den,
prosila bych o radu, zda někdo nevíte, co je to za hmyz? Několik se jich doma objevilo...
Big_G

XXX.XXX.119.90
Dobrý den.
Nevíte někdo, co by to mohlo být?
Délka cca 4cm.
Vyhloubilo si to v zemi otvor, kam posléze zatáhlo (podle mě ještě živou) poměrně velkou kobylku (nejspíš krmení). Pak otvor zasypalo a vyhloubilo v blízkosti dva další.
Podle toho, co jsem dohledal dle fotek na internetu, se to dost podobá fotce asijské obří sršně.
Omlouvám se za kvalitu fotek - foceno z mobilu s digitálním zvětšením - jak přijdu blíž, potvora zaleze. :-)
Děkuji za odpověď.
Big_G
napsal(a):
Dobrý den.
Nevíte někdo, co by to mohlo být?
Délka cca 4cm.
Vyhloubilo si to v zemi otvor, kam posléze zatáhlo (podle mě ještě živou) poměrně velkou kobylku (nejspíš krmení). Pak otvor zasypalo a vyhloubilo v blízkosti dva další.
Podle toho, co jsem dohledal dle fotek na internetu, se to dost podobá fotce asijské obří sršně.
Omlouvám se za kvalitu fotek - foceno z mobilu s digitálním zvětšením - jak přijdu blíž, potvora zaleze. :-)
Děkuji za odpověď.
Toto je nějaký druh parazitické vosičky, které paralyzují svojí kořist. Dají ji do tohohle místa. Nákladnou do ní vajíčko a larva ji sežere zaživa.
Osobně je kvůli tomuto důvodu nemám rád.
Přeji hezký den.
Big_G

XXX.XXX.119.90
Děkuji za odpověď. Spíš mě zarazila ta velikost.
poleno

XXX.XXX.64.16
Dobry den,
kdo se takhle kukli? Delka kukly asi 4 cm, sirka asi 1 cm. Je to pevna schranka asi z hliny, nebo neceho takoveho.
Dekuju za odpoved, Michal
Zakynzakyn

XXX.XXX.142.179
Dobrý den, nevíte prosím co je toto za hmyz. Poměrně hodně se nám rojí pod borovici. Létají u země a když jsou vyrušeny hodně agresivně poletují. Vypadá to, že si udělali slezinu i u kompostu.
A případně zda je to nebezpečné dětem, ovocným stromům apod.
Dekuji moc.
Zakynzakyn

XXX.XXX.142.179
Dobrý den,
děkuji moc. Z názvu by mohla být dětem nebezpečná, nebo se pletu?
Děkuji za pomoc.
Zakynzakyn

XXX.XXX.142.179
Cvrk
napsal(a):
Žihadlo od žahalky opravdu dostat nechcete. Ale není důvod. Žahalky hledají larvy zlatohlávků nebo chroustů a lidí si nevšímají.
Děkuji za odpověď. Máme je právě hned u schodů k domu a když po jich jdeme tak začínají být nervózní a hodné poletují.
Mají hnízdo v zemi a nebo někde na stromě? Nebyli jsme schopni to lokalizovat.
V rodině máme těžké alergiky na včely.
Díky.

Cvrk
napsal(a):
Žádné hnízdo nemají. Jsou to samotářky, na jednom místě se motají, když cítí v zemi larvy, do kterých by nakladly vajíčka.
Pěkně prosím, nepomohl(a) byste nám s určením dvou housenek - zdejší vlákno Identifikace hmyzu (odkaz na psí diskuzi od Odetty). Děkuji.

Cvrk
napsal(a):
Tohle je spíš pro lepidopterologa.
Děkuji. A znáte tady někoho? Třeba tomvoj?
napsal(a):
Děkuji. A znáte tady někoho? Třeba tomvoj?
Zkuste to na http://www.entoforum.cz/
Ale obrázky mohou vkládat jen registrovaní.

Cvrk
napsal(a):
Zkuste to na http://www.entoforum.cz/
Ale obrázky mohou vkládat jen registrovaní.
Děkuji.
Ahojte. Na balkóne sa mi objavilo dosť veľké množstvo týchto potvoriek. Viete mi poradiť o aký hmyz sa jedná?

JedenClovek
napsal(a):
Ahojte. Na balkóne sa mi objavilo dosť veľké množstvo týchto potvoriek. Viete mi poradiť o aký hmyz sa jedná?
Okřídlená mravenčí samička?

Alkonost
napsal(a):
Věděl by někdo? Kraj vysočina
To by mohl být hrobařík obecný.
Butterfly
napsal(a):
Nene, to je úplně něco jiného stavbou těla, velikostí, atd.
Dnes som umyl celý balkón, skontroloval, či tam neostalo nejaké sladké jedlo. Ale nie. A tie potvorky sú tam vkuse, Na podlahe, na parapete, na okne..... Zdá sa mi, že majú aj niečo ako žihadlo, ale nezdajú sa byť útočné.
A nemôže to byť Cotesia glomerata?
Klira

XXX.XXX.13.120
Dobrý den,
nevíte prosím, pozůstatek jakého hmyzu je tato mrtvolka?
Předem děkuji!
Klira
Dendo

XXX.XXX.40.21
Prosím Vas co je to za hmyz, dost ma to neprijemne pokusalo alebo postipalo.
Ďakujem pekne.

Dendo
napsal(a):
Prosím Vas co je to za hmyz, dost ma to neprijemne pokusalo alebo postipalo.
Ďakujem pekne.
Mně to připomíná nacucanou samičku našeho komára pisklavého, i když mi připadá dost velká.
Beccie

XXX.XXX.114.10
Dobrý den chtěla bych se zeptat, jestli náhodou někdo nevíte co je to za hmyz. Máme to všude v kuchyni na stropě na stěnách úplně všude skoro ve všech místnostech a jejich strašně moc denně jich vysaju třeba tak 60, a lítají nejvíc okolo klece králíka budeš hoč docela často tak se tam stejně objevují. Děkuji za odpověď

jenda.m
napsal(a):
Troufal bych si tvrdit že je to nějaká moucha.
Já taky - ale, to lidi už nepoznají ani mouchu? To mě zmátlo.
Aagaataa

XXX.XXX.195.9
Vletěl mi do bytu tento hmyz, délky cca 4-5 cm. Nevíte, co by to mohlo být?
Agata

Aagaataa
napsal(a):
Agata
Sršeň?
Aagaataa
napsal(a):
Agata
Myslím si, že to byl původně lišaj borový. Teď chudák vypadá jako cikáda
Dogeyes

XXX.XXX.56.191
Dobry den, dnes jsem na ceste za domem nasel tuhle podivnost. Nikdy predtim jsem to tady nevidel.. Tusi nekdo co to je?
Dogeyes

XXX.XXX.56.191
Cvrk
napsal(a):
Larva mouchy bráněnky.
Proc myslite.. kdyz si najdu larvy branenky tak vypadaj jak klasicky cervy.
Dogeyes
napsal(a):
Proc myslite.. kdyz si najdu larvy branenky tak vypadaj jak klasicky cervy.
Dogeyes

XXX.XXX.56.191
Cvrk
napsal(a):
https://www.google.com/search?q=stratiomys+larva&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjNk7HH5KX5AhXM6aQKHTJFBAAQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1632&bih=898&dpr=1
Super, mate pravdu. Diky ^^
Nevíte prosím, co je tohle za vosu? Nemotorně poletovala s mrtvou včelou (jestli jsem to správně poznal). Moc děkuji!
VaclavV.

XXX.XXX.77.136
Prosim o identifikaci, co b to nohlo byt.
Chyceno v panelovem dome v koupelne. Je to hodne zvetseny aby se to dalo poznat. Dekuji

VaclavV.
napsal(a):
Prosim o identifikaci, co b to nohlo byt.
Chyceno v panelovem dome v koupelne. Je to hodne zvetseny aby se to dalo poznat. Dekuji
Šváb obecný?
DavidTris

XXX.XXX.189.153
Dobrý den,
nevíte prosím, co je to za hmyz?
Objevilo se jich několik v domácnosti.
Děkuji za odpověď.