Brachypelma smithi - svlékání

Sklípkan
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.7.2018 10:13
rachelia

XXX.XXX.220.3

Dobrý den, ve středu se můj sklípkan svlékal (9.sv., já ho kupovala v 8., takže u mě se svlékal teď poprvé). Asi tři týdny před tím nechtěl přijímat potravu. Neudělal si ani pavučinové lůžko, svlékal se prostě 'jen tak uprostřed boxu' (místa tam má dost), jak je to možné? Dále je teď samozřejmě dost hubený, má zadeček menší než hlavohruď, ale četla jsem, že by se měl začít krmit až tak 10 dnů po svleku. Já, jakožto někdo, kdo měl krmení na dny spočítané a naplánované, jsem teď celkem nervózní z toho, že by tím pádem i s těmi třemi týdny před svlekem, kdy nechtěl jíst, byl dohromady asi měsíc úplně bez potravy. Je to v pořádku, nemůže se mu takto dlouho bez potravy nic stát? Můžu pak začít krmit normálně 1x týdně jako dřív? Omlouvám se za takové dotazy, ale je to můj první sklípkan a radši tu budu za blbce než aby strádal

22.7.2018 20:28
jokerwastaken

XXX.XXX.86.233

Je to úplně v pořádku, nic se mu nestane, jsou schopni vydržet bez potravy i půlroku bez jakýchkoliv problému :). Čím větší sklípkan je, tím déle je třeba po svleku počkat než vytvrdne.10 dní čekat by mělo stačit, pokud nebude žrát, tak kořist vyndejte ven z terária a zkuste to znovu za pár dní. Po svleku můžete zase dávat potravu 1x týdně jako dřív (bude žrát ale i častěji protože potřebuje doplnit energii a živiny spotřebované při svleku).

Přidejte reakci

Přidat smajlík