Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.8.2018 09:44

Hezký den všem, existuje vůbec nějaká možnost, jak odpudit cvrčka? Máme ho asi 5 dní na dvoře, přes den je klid, v noci řev, celou noc. Nastěhoval se do bedny od klimatizace, co je venku pod střechou. Včera odtud necvrkal, byl asi o 7 m dále někde nad okapem na střeše. Nevím ani, co je to za druh, myslím, že je jeden, ale nevím. V noci není vidět, zato hodně slyšet. Bojím se večer otvírat okno a dveře, aby nenalezl domů. V chodbě hyc, kvůli cvrčkovi nemůžu ani chladit otevřenýmy dveřma.

11.8.2018 09:52
Marek.V

XXX.XXX.91.1

Sprej na hubení hmyzu.

11.8.2018 10:24
kubas

XXX.XXX.89.104

Nebudte naivni kvuli cvrckovi neotevrit okno z duvodu toho aby nevlezl domu to jsem snad jeste nikdy neslysel. Ten cvrcek se na vas vykasle a domu vam nepoleze a i kdyby nic by se nestalo to neni zadny lidozravec. Trosku klidu a nedelejte z obycejnych veci tragedii.

11.8.2018 10:33
K. K.

XXX.XXX.169.235

Dobrý den
Opravdu nechápu co vám přijde na cvrčkovi tak strašlivého , jsou úplně běžní a nic vám neudělají. Do domu na 95% nepůjde a když jo tak se ho aspoň můžete zbavit, pokud máte dobré srdce tak ho můžete odnést někam dál od domu.
Nejspíš to ale bude něco jiného než cvrček, ten by na střechu fakt nelezl a necvrká ani zas tak hlasitě a celou noc... možná nějáká cikáda ?

11.8.2018 10:39

Tragedii nedělám, ale zažila jsem u kamarádky (měla gekončíka a v krabičce cvrčky pro něj), jednou se jí nějak dostali ven a lovila je po celém bytě v paneláku, byla z toho hotová. Tak se bojím, aby se nějak nerozmnožil atd. Jinak je mi venku fuk. Žije tady, v té venkovní části klimy. https://www.exasoft.cz/lg-dc12rq-nsj-dc12rq-ul2-deluxe-venkovni-vnitrni_d202717.html Netuším, odkud a jak se tam objevil.

11.8.2018 10:54

K. K. napsal(a):
Dobrý den
Opravdu nechápu co vám přijde na cvrčkovi tak strašlivého , jsou úplně běžní a nic vám neudělají. Do domu na 95% nepůjde a když jo tak se ho aspoň můžete zbavit, pokud máte dobré srdce tak ho můžete odnést někam dál od domu.
Nejspíš to ale bude něco jiného než cvrček, ten by na střechu fakt nelezl a necvrká ani zas tak hlasitě a celou noc... možná nějáká cikáda ?

Máte pravdu, ty cvrčci kamarádky necvrkali tak hlasitě a to jich měla plno. Mě přijde, že je jen jeden, ale cvrká fakt hlasitě, furt bez přestání. Jde mi o to, aby se mi nenamnožili doma, jinak je mi to jedno. Většinou chodím spát okolo 1 v noci a pořád je slyšet. Jo, kdybych ho našla, určitě ho nezabiju. Nezabíjím ani pavouky doma, vynáším ven.

11.8.2018 11:12
K. K.

XXX.XXX.169.235

Myslím že cvrček to nebude a pokud jo, tak jeden se určitě nerozmnoží a domů vám nepůjde. Když uteče krabička cvrčků domácích v paneláku, tak je to úplně jiný případ než když je jeden cvrček nebo něco podobného na zahradě .

1.9.2018 01:13
Limi

XXX.XXX.67.137

Asi už je vyřešeno, ale stejně popíšu moje vyzkoušené opatření, třeba pomůže někomu jinému. Plastová láhev od mléka s širším hrdlem, do ní na kraj hrdla nepatrný kousíček jablka a cca do poloviny lahve pak jeden trochu větší. Položit na zem nebo odkud cvrčka slyšíte a zafixovat tak, aby cvrček mohl dovnitř - je třeba myslet na to, že po plastu mu kloužou nožičky :) Nechat nejlépe přes noc.

1.9.2018 11:53

Limi napsal(a):
Asi už je vyřešeno, ale stejně popíšu moje vyzkoušené opatření, třeba pomůže někomu jinému. Plastová láhev od mléka s širším hrdlem, do ní na kraj hrdla nepatrný kousíček jablka a cca do poloviny lahve pak jeden trochu větší. Položit na zem nebo odkud cvrčka slyšíte a zafixovat tak, aby cvrček mohl dovnitř - je třeba myslet na to, že po plastu mu kloužou nožičky :) Nechat nejlépe přes noc.

Jo, už se to vyřešilo samo. Už tam není, je ticho. Ono, kdoví, co to bylo, znělo to jako cvrček, ale více nahlas, první to bylo asi týden někde u té klimy pod střechou, pak se to přesunulo na zahradu, kde máme víno, taky do vyšších poloh, tak 3-4 m nad zemí. Odtud se to ozývalo. Zvuk byl ten https://www.youtube.com/watch?v=bX3JkWv-LzU ale zase mi nejde do hlavy, všady jsem četla, že cvrček polní, žije na zemi a má nory, tak mě to zmátlo, ty vysoké místa, odkud to bylo slyšet. Tak jsem si myslela, jestli to není ten cvrček domácí, jak se používá na krmení terarijních zvířat a aby se mi doma nějak nerozmnožil. A taky, odkud by se vzal?

4.9.2018 07:47
linha

XXX.XXX.243.162

to ja používám pasti na hmyz, není možné zabránit občas uniku, a jsem na 100% spokojen - doporučuji je dávat do rohů,
https://www.krmny-hmyz.cz/products/lapac-lezouciho-hmyzu/.

Přidejte reakci

Přidat smajlík