Ahoj Lidičky,prosím o radu ohledně chovu a péče o mojí malou. Pořídila jsem si Pterinopelmu Sazimai, brazilskou modrou. Včera jsem se ji nějakým způsobem pokusila chytit mini cvrčka, ale nepovedlo se mi ho chytit živý, tak jsem se asi na desátý pokus na to vyprdla a dala mu tam čerstvě zabitého. Ráno jsem ho kontrolovala, ale nepřijde mi zde žádná změna. Přikládám fotku, prosím jestli byste mi pomohli určit jestli má za sebou vůbec nějaký svlek. Kdybyste měli jakékoliv rady ohledně jejich chovu, krmení, péče či čehokoliv jiného, budu velice vděčná.
Vypadá na 1. nebo 2. svlek. Krmení to chce živý. Jak jsi toho cvrčka chytala? Já osobně to třeba neumím s pinzetou, takže cvrčky mám normálně v plastovým boxu a chytám je do menší nádobky, jde to úplně jednodušše, naženeš ho ke kraji a sám ti skočí dovnitř. Pak ho jen jednoduše vysypu k pavoukovi nebo kam potřebuju
info k chovu např. tady
http://www.lasiodora.sk/index.php?page=vizitka&typ=z&pavuk=Pterinopelma_sazimai
Krmný hmyz rozhodně nemusí být živý, zvlášť velmi mladí pavouci vyhledávají i mrtvou potravu. Běžně dávám i jen části cvrčka a pavouk si je najde. Pošlete fotku celé ubikace a také prozraďte, jak dlouho ji máte, to může mnohé objasnit. Chcete-li ucelené info o chovu, obávám se, že si budete muset něco načíst, ale pokud máte konkrétní dotazy, sem s nimi...
Mimochodem odkaz od nicooo stojí za přečtení, i když ne pro svoji informační hodnotu
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!