Brachypelma boehmei nejí, nesvléká se, zahrabává se

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.10.2018 18:30
chlupatypavoucek

XXX.XXX.92.127

Zdravím, mám malé mládě po 2 svleku, koupila jsem ho takto zhruba na konci září a pořád se nemá ke svlečení, navíc přestalo úplně žrát. Nevím už co s ním, před tím celkem normálně přijímalo ve filmovce půlené červy, vrhal se na to a teď je vůbec nechce, klidně má tu hýbající se půlku u nožky a nereaguje, nemá zájem. Nežral takto už 3 týdny. Na zadečku má stále svou typickou černou skvrnku, nic se nemění, ani nožičky ani nic jiného netmavne, nevíte někdo co s ním je? Mládě by přece mělo přijímat potravu ochotněji. Z filmovky jsem ho přesunula do krabičky od škvarků, je malá, plastovka, s otvory, prostor zhruba max 10 cm, ale i tam ze začátku potravu normálně přijímalo a teď vůbec (má ji třeba fakt přímo pod čumákem, takže o ní musí vědět), navíc se mi začal před třemi dny zahrabávat do substrátu. Vlhčím stále stejně, nemá tam mokro ani sucho, má svůj pokropený koutek, zkrátka pořád vše stejně, ale nejí a na svlek to taky nenaznačuje. Co mám dělat? Nevím přesně, jak se B. boehmei často svléká, ale u mláděte bych tipovala zhruba 1x 2 měsíce a hlavně teda žrávalo 2x týdně, teď ani prd...Děkuju za rady.

30.10.2018 11:04
Tarantela

XXX.XXX.87.78

Bude se svlekat. Hlavne klid

4.11.2018 14:50
chlupatypavoucek

XXX.XXX.92.127

Nesvléká, dnes našel kus staršího moučňáka a pustil se do něj, takže prostě jen nechce jíst moc často, ale je to mrňous, 2.svlek. Netušila jsem, že B.boehmei mláďata žerou jen tak málo...

7.11.2018 12:48
Tarantela

XXX.XXX.205.2

Brachypelmy nejsou tak žravé jako někteří jiní sklípkani a pokud je vykrmená, tak může potravu odmítat. Nemá cenu pavoučka do ničeho nutit, nažere se jak potřebuje. Hodně zdaru!

Přidejte reakci

Přidat smajlík