Čím krmit strašilky v zimě?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.1.2019 10:13
PiLnÍk

XXX.XXX.102.156

Dobrý den, chtěl bych začít chovat strašilky zatím si nejsem jistý druhem. Pročetl jsem dost literatury a článku na internetu ale nikde jsem nenašel čím je krmit v zimě existujou snad nějaké granule? Nebo něco takového jsem laik v chovu bezobratlých a tak budu rád za vstřícné odpovědi a vaší trpělivost. Předem děkuji za slušné odpověďi M. Koudele

20.1.2019 15:05
adopok42

XXX.XXX.10.231

Dobrý den, granulky pro strašilky myslim nejsou. Nikde jsem žádné neviděla a ani o nich neslyšela. A rozhodujete se mezi nějakými druhy? Chcete chovat pakobylky nebo strasilky?

20.1.2019 15:46
PiLnÍk

XXX.XXX.102.156

adopok42 napsal(a):
Dobrý den, granulky pro strašilky myslim nejsou. Nikde jsem žádné neviděla a ani o nich neslyšela. A rozhodujete se mezi nějakými druhy? Chcete chovat pakobylky nebo strasilky?

Strašilky

20.1.2019 15:50
Merlin3003

XXX.XXX.29.133

Pokud vyberete druh, který se živí ostružiníkem, tak ten najdete i v zimě.

20.1.2019 16:25
PiLnÍk

XXX.XXX.102.156

Merlin3003 napsal(a):
Pokud vyberete druh, který se živí ostružiníkem, tak ten najdete i v zimě.

Děkuji za odpověď M. Koudele

20.1.2019 17:52
adopok42

XXX.XXX.157.3

Nevím jak u strasilek, ale u pakobylek me šlo je prenaucit na ledový salát

21.1.2019 11:24
lukasbiker

XXX.XXX.37.12

Pak je tady ještě varianta domluvit se v nějakém květinářství a zkrmovat třeba listy růže, které jsou již neprodejné. Některé druhy strašilek mi v pohodě přijímaly i břečťan, který je taky zelený celou zimu.

10.3.2019 14:23
Picaso

XXX.XXX.42.90

Zdravim,zaleži na druhu strašilky,nebo pakobylky.
Vwtšina se ale živi ostružinim a to najdete v lese i pod zmrzlim sněhem.
Když mate male množstvi s trašilek,tak se da ostružini dat na mrazak.Ztřeba po trsech a vždy vytahnout.Rozmrazit a bude čerstve.
Druhy jako Eurycantha a Trachyaretaon a jine.Se živi take břečťanem,ktery se da lehce sehnat v zimně.
Ďabelky,Anulipec,Subapterum, v zimně seženete ptači zob.
Hodně zdaru v chovu.
S pozdravem Picaso.

8.3.2020 00:09
Julie.11

XXX.XXX.143.202

Doporučila bych chov Pakobylek růžkatých (strašilek) na krmení jsem koukala v zahraničí, v Čechách jsem o tom pořádně nic nenašla. Strašilky krmíme dětstvím salátem nebo zelím. I když tady na netu tvrdí že se můžou krmit jen dubovými listy, maliníku nebo ostružiníky.... Strašilky takto krmím myslím že 6 měsíců. Stále žijí, jsou zdravé a užívají si že vypadají jako větve.

Felis.Silvestris

23.6.2020 10:30
Felis.Silvestris

XXX.XXX.186.2

Ty mé spásali i můj citrus, nebo ibišek. To když šli na procházku, nechala jsem je i na volno. Nikdy se příliš nevzdalují od květináčů a záclony u které mám citrus. Na zimu se vyplatilo na zahrádce vyrýpnout jahodník do květináčků... to opravdu milují (měla jsem je 2 roky za sebou 6 květináčků, které jsem točila podle toho jak vyrostli čerstvé lístky). Břečťaň mršky nechtěli

16.7.2020 19:52
Picaso

XXX.XXX.245.181

Dobrý večer
Chovám přes dvacet druhů strašilek a pakobylek.
Některé žerou ptačí zob,jiné břečťan, kapradí ale většina žere ostružiní které je po celí rok i pod zamrzlém sněhem.

Rád vám s výběrem i chovem pomohu.

S pozdravem Picaso.

13.12.2021 13:55
kifik

XXX.XXX.95.67

dobré odpoledne potřeboval bych poradit co žerou strašilky v zimě chtěl bych si ji taky pořídit ale nejdřív musím zjistit jestli na to mám dostatečné podmínky vím že žerou například břečtan ale jenom některé druhy dále malinovník pak osružník a třeby i růži nevím ale kde mám tyto rostliny sehnat

předem děkuji za pomoc S POZDRAVEM KIFIK

13.12.2021 14:44
kifik

XXX.XXX.95.67

Picaso napsal(a):
Dobrý večer
Chovám přes dvacet druhů strašilek a pakobylek.
Některé žerou ptačí zob,jiné břečťan, kapradí ale většina žere ostružiní které je po celí rok i pod zamrzlém sněhem.

Rád vám s výběrem i chovem pomohu.

S pozdravem Picaso.

prosím pomůžete mi

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.12.2021 17:52

kifik napsal(a):
prosím pomůžete mi

Udělejte si procházku do lesa, určitě nějaké místo, kde roste ostružiník, najdete. Vydrží zelený i pod sněhem, když budete vědět, kam na něj, vyhrabete.😉

31.12.2021 18:04

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Udělejte si procházku do lesa, určitě nějaké místo, kde roste ostružiník, najdete. Vydrží zelený i pod sněhem, když budete vědět, kam na něj, vyhrabete.😉

Teď ani moc hrabat nemusí.

5.1.2022 01:14

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Teď ani moc hrabat nemusí.

Teď musí na ten průzkum, aby pak nepřehrabával půl lesa😇

15.1.2022 11:35
kifik

XXX.XXX.95.67

dekuju za radu

16.1.2022 12:43
Tomáš Kouba

XXX.XXX.59.45

Takže: Pakobylky se řadí pod strašilky - není rozdíl, to zaprvé

Za druhé jako krmné rostliny se používají stálezelené rostliny (ostružiník, ptačí zob a další), ledový salát a další jsou opravdu poslední možnost.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík