Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.3.2019 11:07
foš

XXX.XXX.168.97

Dobrý den,
rád bych se zeptal na odchov larev Megalorrhina harissi harissi.
Brouky mám od 6.12.2018, pářili se, ale do dnes jsem nenašel v bukovém substrátu ani larvu.
Larvy jsem chtěl přikrmovat živočišným krmivem poté, až je najdu v substrátu.
Je možné, že by larvám ihned po vylíhnutí z vajíčka chyběla živočišná potrava a uhynuly hlady do doby než je najdu ?
Děkuji

17.3.2019 16:03
Askalon

XXX.XXX.167.187

foš napsal(a):
Dobrý den,
rád bych se zeptal na odchov larev Megalorrhina harissi harissi.
Brouky mám od 6.12.2018, pářili se, ale do dnes jsem nenašel v bukovém substrátu ani larvu.
Larvy jsem chtěl přikrmovat živočišným krmivem poté, až je najdu v substrátu.
Je možné, že by larvám ihned po vylíhnutí z vajíčka chyběla živočišná potrava a uhynuly hlady do doby než je najdu ?
Děkuji

Dobrý den.
Megalorrhina harissii nechovám, ale něco o jejich chovu vím, tak to sem dám.
Jak velkou vrstvu substrátu jste měl v teráriu s brouky? Stává se, že při nedostatečné vrstvě substrátu se samice nevykladou.
Maličké larvy mají na těle drobné chloupky, na které se lepí malé částečky substrátu. Díky tomu jsou v substrátu prakticky neviditelné. Máte tedy dvě možnosti: buď substrát opatrně rozhrabat v nějaké větší krabici nebo na nějaké desce a chvíli no pozorovat, jestli se někde nezačne ,,pohybovat", nebo počkat, než larvy vyrostou (v L2 stádiu se chloupky ztrácí.). Pokud se vám nepovede larvy najít, můžete do substrátu zakomponovat trochu příkrmu a počkat, než trochu povyrostou, ale není to nutné, protože larvy konzumují i substrát. Navíc, nevím v jaké fázi života samice kladou, možná během celého života postupně, možná brzy po ,,aktivaci", takže je možné, že se
vám samice ještě vykladou. Přeji hodně štěstí a chovatelských úspěchů
JP

Přidejte reakci

Přidat smajlík