Dobrý den, mám dvě kudlanky: Deroplatys truncata samici a Phyllocrania paradoxa samce. Obě dvě kudlanky dosáhly dospělosti asi před měsícem. V Neděli obě dvě kudlanky přestaly příjmat potravu. V Pondělí se kudlanky začali slaběji držet na větvích v teráriu. Každým dalším dnem byli slabější, až se větví pustily a spadly na substrát. Vůbec se nehýbou, ale nejsou mrtvé, protože dýchají. Přijde mi, že jsou "paralyzované". U Paradoxy bych to pochopil, protože samci žijí krátce, ale samice žijí déle. Nevíte někdo, co s nimi je, proč se jim to stalo a jestli budou ještě žít? Děkuji za odpověď.
Uživatel s deaktivovaným účtem

nepoužíval jste doma nějakou chemii na hubení hmyzu? i třeba pro psa či kočku proti klíšťatům?
Butterfly
napsal(a):
Chtělo by to teplotu, a čím jste naposledy krmil. Ani samec paradoxky by ještě neměl umřít. Také by se hodily fotky. Zároveň si zkuste vzpomenout jestli například v teplotě nenastaly změny...
Teplota je cca 22°C a krmil jsem je červy. V teplotě nenastaly žádné změny. A mám ještě druhého samce paradoxky, ale ten dospěl asi o dva týdny později a zatím je v pořádku.
Bohužel se mi zpráva vymazala, tak to zestručním: červy nejsou dobrá potrava pro většinu druhů, zde bych volil šváby nebo spíš mouchy. Nevypadá to ale, že by to byla hlavní příčina, nicméně se optám u zkušenějších a co nejdříve se ozvu. Kdyby nebyl zájem o druhého samce mohu se ho ujmout pro své dvě samice, fotky mám na profilu. Je mi jich líto, ale truncata jsou u nás docela dost degenerované, tak se není čemu divit. Kdyby něco, ptejte se ;)
Dobrý den... mám ten samý problém se samicí sphodromantis lineoly. Je po úspěšném páření a už měla naklást ootéku. Bohužel ale už přes týden nechce přijímat potravu... Je to normální? Krmím červy, hmyz jsme doma nehubili ani nenastaly změny v teplotě. Pouhý převoz na jednu noc k příteli (aby jsme mohli kudlanky spářit).
Dobré odpoledne, v lepším případě se jedná jen o hladovění před kladením, které může nastat. Jinak je dost nakrmená? Pokud by se začala chovat divně ihned napište a příloze foto a příznaky. Zkuste jí podat rozstřihnutého červa do tlamy. Jak už jsem zmiňoval, prosím nekrmte červy, jen velmi výjimečně, zvolte šváby, mouchy, nebo kvalitní cvrčky.
Při páření byla nakrmená doslova k prasknutí. Od té doby snědla možná tak 2-3 další, což je za 3 týdny málo, ale nedivím se. Spíše mám z toho momentálně strach, protože bříško má takové poloviční, normálně by už jedla. Každopádně děkuji za radu :) bylo to moje první páření, takže nemám zkušenosti. Červy rozhodně vysadím.
V pořádku, kdyby byl nějaký problém nebo otázky napište do osobních zpráv. U sphodromantisek může být ještě pravděpodobně dost brzo na kladení, moje samička dessicaty stávkuje podobným způsobem, taky zhruba 3 týdny...očekával bych oothéku tak 5-7 týdnu od páření. Když jsme u toho právě tady pářím polyspiloty aeruginosy ;)
Vypadají moc hezky. Páření pro mně byl sice zvláštní proces, protože si sameček dal jakoby “dvě kola”. Ale myslím, že to bylo úspěšné. Tak doufám, že bude vše v pořádku. Zde je foto :)