nikych

XXX.XXX.59.198
nikych

XXX.XXX.59.198
Ještě dodávám, že to poslední dny nalézám prakticky všude. Po důkladnějším úklidu nalezeny pod gaučem a pod stěnou v obýváku takové nažloutlé hromádky, jakoby od dřeva.
nikych

XXX.XXX.179.112
Děkuji. Velikost obou cca 4 mm. Nakonec tedy potemnika potkávám především v kuchyni, jen jednoho jsem našla v pracovně. A ty larvy rušníka, ty jsou tedy především v obýváku s tím, ze par jsem jich našla, jak si to valí ke koši v kuchyni. A jednoho jedince v ložnici, což se mi teda hodně nelíbí a jednoho dnes ráno na botě.
Mám v plánu vyhazet veškeré “suché” potraviny, tím se, doufám, zbavim potemníka. Ale ten rušník mě trápí. Začala jsem absolutní čistkou. Odtahuju nábytek, vysávám, vytírám octem a savem, mám v plánu vyhazet kompletně vše ze skříní a postupně vyprat a usušit v susicce, stejně tak periny. Skříně umýt. Kočičí pelíšek vyprán a usušen, nebudu topit, naopak budu větrat, budu doufat, ze se vývoj ve větším chladu zastaví nebo aspoň zpomalí. Myslíte, ze takto se jich dokážu zbavit? Chci se pokud možno vyhnout chemii, právě kvůli kočce, nenapadá mě, kam bych ji dala, kdyby muselo dojít na chemii.
nikych

XXX.XXX.59.198
Jenže ono to není nic příjemného... vzít do ruky boty a mít na nich nějakou larvu... hlavně nacházím jenom larvy, brouka žádného (kromě těch potemníků). Když si je tu nechám, budou se dál množit. Už dva dny kvůli tomu nespím :D