cvelg

XXX.XXX.19.206
Dobrý den, prosím Vás o pomoc protože nevím kam bych se mohla obrátit, v bytě momentálně nacházím tyto červy (larvy) je to cca 1,5-2 cm dlouhé a takové baculaté, vůbec netuším kde se to bere a jsem z toho již dost nešťastná. Prosím nevěděli by jste mi pomoci co to je za larvu, abych našla zdroj. Bydlíme v paneláku v Brně v prvním patře, takže to může být i z venku, ale je to první rok co jsem něco takového na podzim zaznamenala. děkuji
Mě to připomíná larvu krytonosce olšového, nebo nějakého jiného nosatce, ale ta by byla tak kolem 1 cm max. Doporučuji vyfotit na pravítku pro přesnější informaci. Nemáte náhodou doma nějakou dekoraci z vrbových / olšových větví nebo hromadu nasbíraných žaludů?
Další možnost by byla larva lalokonosce, pokud jste si donesli do bytu nějakou větší rostlinu z venku (azalka, rododendron, apod). V takovém případě dejte ten květináč do nějakého igelitového pytle a uvidíte odkud to leze.
T. V.
cvelg

XXX.XXX.19.206
Dobrý den, děkuji za reakci dekoraci ne, ale syn teď nosí domu žaludy a kaštany a stále se to někde válí. Už jsem to včera všechno vyházela protože mě to taky napadlo zvláště když tu potvrůtku měl v pokoji on. Taky má za oknem obrovskou borovici takže jsem si říkala jestli z toho se nemohlo něco dostat domů. Tak snad to bylo z těch žaludů. jinak nevím. Ještě jednou děkuji