Záchrana Babočky

Babočka bodláková
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ještěra

7.11.2019 20:21
Ještěra

XXX.XXX.250.177

Dobrý den,
Ráda bych se vás zeptala na radu kam jí umístit, případně zda byste si nevzali jednu zachráněnou babočku bodlákovou, kterou mám zatím doma (zalétla se minulý týden).
Nějak se mi zdá že by jí bylo lépe mezi svými nebo ostatními druhy.
V příloze zasílám fotku, a konverzaci s pánem (odborníkem na motýly).
Moc děkuji,

Babočka je v dobré kondici, dobře létá ale doma jí to moc nevyhovuje - není to pro ní přirozené prostředí ...

Pavla Sauri, 770600025

7.11.2019 21:06
Butterfly

XXX.XXX.13.111

Umístil bych jí ven, tam kam patří. Pokusí se zimovat a třeba se jí to povede. Takovýchto baboček je spousty

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.11.2019 08:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

Butterfly napsal(a):
Umístil bych jí ven, tam kam patří. Pokusí se zimovat a třeba se jí to povede. Takovýchto baboček je spousty

Souhlas - vystrčit ven. Takových baboček je spousta - bez ironie - kde bydlíte? Už dlouho si uvědomuju, jak málo motýlů potkávám - a to jsem venku v přírodě velmi často.

8.11.2019 11:14
tomvoj

XXX.XXX.205.74

Zrovna babočka bodláková u nás nepřezimuje, je to vyloženě tažný motýl, který uletí stovky kilometrů, část baboček vylíhlých u nás se zase vrací na jih, zbytek uhyne.
Jestli chcete pro motýly / babočky něco udělat, tak můžete vysadit vhodné rostliny nebo se přičinit o to, aby nebyly všechny kouty zahrad s kopřivami likvidovány. T. V.

8.11.2019 19:52
Butterfly

XXX.XXX.13.111

Letos bylo b.bodlákových opravdu úžasné množství, byly snad úplně všude...pokud vím ty, co neodletí, budou se snažit zimovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík