Co to může být za pavouka?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.12.2019 21:18
quaaca

XXX.XXX.34.73

Zdravím, mám dotaz ohledně identifikace pavouka. Ráno byl ve vaně, tak jsem ho odneska na utěrce a nechala v předsíni, odkud někam odlezl. Určitě to nebyl pokoutník tmavý, měl mnohem kratší, ale celkem tlusté nohy, byl tmavý, jednobarevný a měl šedo-béžový zadeček bez skrvn. Makadla tmavá (černá). Fotka je bohužel neostrá, tak nevím, zda vůbec k něčemu bude. Večer jsme se trochu vycukali, zda se nejedná o nějaký exotický nebezpečný druh, který jsme si donesli třeba s banány. Co myslíte? Předem díky :)

5.3.2020 14:22
pavouček_13

XXX.XXX.74.193

dobrý den, nejsem si jistá co by to mohlo být za druh... ale napadlo mě jestli to nemůže být eratigena agrestis(pokoutník stepní), ale ten žije v sušších oblastech.

5.3.2020 19:56
quaaca

XXX.XXX.148.91

Dobrý den, díky za zprávu. Mám lepší fotografii, protože pavouk se našel. Dostala jsem na to k Vánocům atlas Pavouci České republiky a dle mé (laické) identifikace to vypadá na pokoutníka domácího. Co říkáte? :)

5.3.2020 20:23
pavouček_13

XXX.XXX.74.193

ten atlas mám také...a ano, vzhled by i celkem odpovídal... podle těch chelicer a makadel to bude nejspíš ten pokoutník domácí :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík