Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.1.2020 20:26
andastt

XXX.XXX.208.124

Zdravím, mám problém se svým sklipkanem koralkovym. Mám ho zhruba 3 roky. Poslední dobou se pavouk pořad ošívá. Vidět na videu. Podestylku má cerstve vyměněnou. Nevíte čím by to mohlo být?Zral naposledy před měsícem, teď potravu odmítá.

19.1.2020 22:14
kubas

XXX.XXX.5.76

Prosím používej latinské názvy pavouků. To je hrůza

20.1.2020 22:10
Tarantela

XXX.XXX.177.253

Vypadá to trochu jako DKS (dyskinetický syndrom). Jde o soubor příznaků poruchy pohybového aparátu s nejasným původem. Často se mluví o otravě, ale nejde o jedinou možnost. Někdy se pavouk svlékne a je to lepší, někdy uhyne. Pro klid duše bych snad vyměnila substrát a ujistila se, že se v okolí nevyskytují žádné potenciálně dráždivé či nebezpečné látky. Bohužel neexistuje, alespoň pokud vím, žádná osvědčená cílená léčba, jelikož nejde o nemoc jako takovou, ale pouze symptom, který může poukazovat na více různých problémů.

20.1.2020 22:19
Tarantela

XXX.XXX.177.253

kubas napsal(a):
Prosím používej latinské názvy pavouků. To je hrůza

Hrůza to možná je, ale dovolím si tvrdit, že ne až taková, aby člověk nemohl kromě povyšování se nad méně znalé i poradit, nebo se alespoň vyjádřit. Většinu tazatelů aby se člověk snad prosil jen o obrázek, tady je i video a poměrně jasně napsaný dotaz.

20.1.2020 22:24
andastt

XXX.XXX.208.124

Substrát má teď nové vyměněny 👍 jinak jsem měnila každé 3 měsíce. Svlek jsme měli 5/19 tak to se nejspíše svlekat nebude, bylo by to brzo. Myslím ze je před posledním svlekem. Každopádně děkuji. Jinak netuším z čeho by mohla byt otrava. V terarku nebyla plíseň 🤷‍♀️

21.1.2020 15:00
Tarantela

XXX.XXX.2.138

Substrát se rozhodně každé tři měsíce nemění, sklípkan není křeček. Asi bych doporučila se v tomto ohledu lépe informovat, pokud chcete sklípkany chovat. Příčinou otravy to však, pokud jste nepoužila substrát s nějakými pesticidy, není. Spíš půjde o kontakt s chemikáliemi, např. čisticími prostředky nebo přípravky pro hubení hmyzu.

21.1.2020 15:27
kubas

XXX.XXX.26.226

Z čeho usuzujete, že je před posledním svlekem? Respektive dle čeho se určí poslední svlek?

21.1.2020 15:29
kubas

XXX.XXX.26.226

Mi jde o to, že takoví chovatelé začínají používat české názvy a pod těmito názvy dále pavouky nabízet na trhu. Potom vznikají kříženci a různé zmatky v identifikaci. Prostě počešťování ať je pěkné sebevíc, tady není na místě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík