Uživatel s deaktivovaným účtem

Je spousty metod, ale já využívám asi tu nejjednodušší a to jsou ovesné vločky, pomerančový džus a droždí. Ze začátku se špatně odhaduje kolik toho džusu, ale to se člověk časem naučí kolik čeho dát
Jestli obětujete pár korun, tak doporučuji použít dětskou instantní krupici, přidat trošku instatních kvasnic, tuto směs dáte do petky s uříznutým hrdlem, tak 3 cm vrstvu. Pak si zahřejete mléko s trochou nějakého ovocného džusu a teplé ho přilejete ke směsi, svižným pohybem zápěstí to v petce promícháte a máte živnou půdu. Toho mléka asi stejně jako krupice nebo trochu míň. Pak tam dáte nějaký čistý karton / lepenku srulovanou do válce, aby se na tom mohly larvy dobře kuklit. Po vychladnutí přidáte pár octomilek. Trochu to smrdí po kvasu, ale dá se to vydržet, já jsem dával nahoru velký ubrousek sepnutý gumičkami.
Další varianta umixovat zralé / přezrálé ovoce, třeba koupit banány v kauflandu za 5 - 10 korun kilo a umixovat i se slupkama. Samozřejmě taky bude zapáchat.
Méně zapáchají živné půdy s agarem.
Mám takovou zkušenost, že nejlepší je naočkovat novou násadu větším množstvím octomilek, třeba po dvou dnech je zase přesypat do jiné založené násady. Takže pak bude hodně larev a taky hodně dospělců a substrát nestačí zplesnivět, protože bude prožraný od larev. Nemá cenu to točit moc dlouho raději vyhodit a založit nový.
Záleží samozřejmě kolik octomilek potřebujete a podle toho třeba používat jenom malé kelímky 0,5 l.