Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.2.2020 22:00
Petr Hor.

XXX.XXX.3.191

Zdravím všechny. Mam prosbu. Před rokem jsem koupil Acanthoscurria geniculata. Na zadečku se mu udělala skvrna. Po čase se skoro celá ztratila. Před 14dny jsem pavouka předělal do jiného teraria a skvrna se opět vrátila. Kamarádka tvrdí, že jsou to "jen" vyčesané chloupky až na kutikulu, a že se chystá svlékat. Je pravda, že za celý rok se zatím nesvlékl, takže je to možné. Nicméně víc hlav víc ví a já budu klidnější když mi tuto informaci potvrdí ještě někdo další.
Pozn.
Vlhkost v terariu mám spíš menší než cca 70%, ale 1-2 dny vlhčím půlku teraria.
Diky za pomoc a radu. Petr

27.2.2020 14:12
Tarantela

XXX.XXX.31.233

Jsou to jen vyčesané chloupky, nic nebezpečného. Pochopitelně to ale neznamená že by se sklípkan musel nutně v nejbližší době svlékat. Nicméně až se svlékne, chloupky se obnoví.

27.2.2020 14:21
Petr Hor.

XXX.XXX.55.18

Děkuji za uklidnění. 😊
Myslel jsem si, že vyčesavá chloupky hlavně když se brání. Já si nevšiml, že by na mě někdy něco česal, takže jsem si nebyl jistý. Navíc byl dříve "akčnější".
Ještě jednou díky. Petr

VencaM

27.2.2020 21:27
VencaM

XXX.XXX.177.20

Dobrý den. Chloupky může vyčesávat i na potravu kterou mu dáváte. Svlékat se zatím nechystá. Až se bude chystat,tak mu ta vyčesaná lysinka zčerná 😉

27.2.2020 21:55
Petr Hor.

XXX.XXX.55.18

Moc díky za příspěvek. 😊 Nicméně.. Od přesunutí do nového teraria jsem ho krmil zatím jen jednou. Dostal 2cvrčky. A že by se po nich hlasově sápal se říct nedá. 😊 Je možné, že by toho tolik vyčesal na ně?

Přidejte reakci

Přidat smajlík