muj sklipkan si udelal pavucinu do vchodu do domecku jakoze neni videt a je v tom domecku cca tyden co tam dela? nevadi kdyz sem to odkryla a koukla jestli tam je protoze sem se o neho bala ale tu pavucinu sem tam dala zpet jak to mel.. a dala mu tam cerva protoze ma uplne maly zadecek co delat? :( to jidlo si nevzal..
Uživatel s deaktivovaným účtem

Chystá se ke svleku, sice nevím jak je pavouk starý atd. ale předpokládám že se jen chystá ke svleku a bez žrádla to určitě dá (on by stejně nežral, před svlekem nejí a po svleku také ne, protože nemají ztvrdnuté chelicery, asi 2 dny po svleku už berou). Jestli je tohle váš první sklípkan, tak si zvykejte že se takhle schová a neuvidíte ho i pár týdnů
Szigi
napsal(a):
Presne tak pavouk se chysta svlekat... Neni dobre je vyrusovat nebo manipulovat v dobe svlekani nebo krmit vubec, krmny hmyz mu muze ublizit.. Trochu mu poroste steny teraria a to by melo stacit
ale co dělat on ještě za tu dobu nevylez ale koukam ss jestli je zivy prosim
Bohuzel nekteri sklipkani to tak maji... Mam treba Monocentropus balfouri a nekteri tvori nory a nejdou videt nekteri jsou aktivni a maji radsi neudelany zadny ukryt... Naopak moje brachypelma vagans utvorila noru v mladi a tedka uz je radsi venku... Pokud ma pavucinu a nevyleza předpokládám ze zije!? Porid si aktivni druh... Mas zemniho sklipkana a ti se moc neukazujou.. Co vlastně chovas?
Szigi
napsal(a):
Bohuzel nekteri sklipkani to tak maji... Mam treba Monocentropus balfouri a nekteri tvori nory a nejdou videt nekteri jsou aktivni a maji radsi neudelany zadny ukryt... Naopak moje brachypelma vagans utvorila noru v mladi a tedka uz je radsi venku... Pokud ma pavucinu a nevyleza předpokládám ze zije!? Porid si aktivni druh... Mas zemniho sklipkana a ti se moc neukazujou.. Co vlastně chovas?
chovam sklípkan kadeřavý dnes se ma u mě 1 svlek ale ma uplne tenky zadecek tak sem mu dala moucnaky