Strzibny

XXX.XXX.5.2
Dobrý den, chtěl bych začít s chovem sklípkana. Mám už nastudováno plno informací, ale přece jenom se nějak nemohu rozhodnout mezi dvěma druhy. Konkrétně tedy mezi druhem Grammostola Rosea a Grammostola Pulchripes (Aureostriata). Ubikaci ještě koupenou nemám. Rád bych věděl, čím se tyto druhy (kromě velikosti) liší, co by jste Vy doporučili, popřípadě pokud nějakého (nejlépe adult samici) nabízíte, tak napiště. Samozřejmě, pokud máte ještě nějaký návrh na druh sklípkana, o kterém bych měl jako začátečník přemýšlet (prosím, nepiště Brachypelmy, ty nechci), neváhejte napsat. Předem děkuji za všechny slušné rady a komentáře a kdyžtak se omlouvám za svojí neznalost.
Bral bych gramostolu roseu. Je to pěkný a "hodný" sklípkan. Každopádně jsou výjimky každý sklípkan má svou osobnost tak se chování může lišit. Já mám jednu gramostolu roseu a už ji bude 19 let. Je mírně agresivnější ale stejně ji beru na ruku (hateři klidně si nadávejte je mi to jedno😀❤️). V posledním svleku se zbavila hodně do červena zasílám i foto
Jakubíček 500
napsal(a):
Bral bych gramostolu roseu. Je to pěkný a "hodný" sklípkan. Každopádně jsou výjimky každý sklípkan má svou osobnost tak se chování může lišit. Já mám jednu gramostolu roseu a už ji bude 19 let. Je mírně agresivnější ale stejně ji beru na ruku (hateři klidně si nadávejte je mi to jedno😀❤️). V posledním svleku se zbavila hodně do červena zasílám i foto
To je G. porteri, ale to je ti možná taky jedno, co?