Jakého sklípkana pořídit?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Strzibny

3.4.2020 20:51
Strzibny

XXX.XXX.5.2

Dobrý den, chtěl bych začít s chovem sklípkana. Mám už nastudováno plno informací, ale přece jenom se nějak nemohu rozhodnout mezi dvěma druhy. Konkrétně tedy mezi druhem Grammostola Rosea a Grammostola Pulchripes (Aureostriata). Ubikaci ještě koupenou nemám. Rád bych věděl, čím se tyto druhy (kromě velikosti) liší, co by jste Vy doporučili, popřípadě pokud nějakého (nejlépe adult samici) nabízíte, tak napiště. Samozřejmě, pokud máte ještě nějaký návrh na druh sklípkana, o kterém bych měl jako začátečník přemýšlet (prosím, nepiště Brachypelmy, ty nechci), neváhejte napsat. Předem děkuji za všechny slušné rady a komentáře a kdyžtak se omlouvám za svojí neznalost.

6.4.2020 23:31
gisanter

XXX.XXX.135.182

Asi bych pro začátek kromě Brachypelem nebo grammostol nic jiného nedoporučil.

7.4.2020 10:47
Jiří Ulman

XXX.XXX.62.22

Třeba Nhandu chromatus...... Nebo Psalmopoeuse je jedno jestli Cambridgei nebo Irmina nebo reduncus jediný háček je že jsou rychlí :D.....

8.4.2020 21:12
kubas

XXX.XXX.21.67

Psalmopoeuse raději ne. Někteří cambridgei u mě byli nejen bleskurychlí, ale i velmi agresivní

12.4.2020 12:12
Jiří Ulman

XXX.XXX.49.81

To moje Cambridgei je zlatíčko akorát je rychlá , irmiňák to je zmetek no..... Z mého obrazu Grammostoly a Brachypelmy jsou krásný pavouci ale není snema taková zábava

15.5.2020 10:54
Jakubíček 500

XXX.XXX.59.17

Bral bych gramostolu roseu. Je to pěkný a "hodný" sklípkan. Každopádně jsou výjimky každý sklípkan má svou osobnost tak se chování může lišit. Já mám jednu gramostolu roseu a už ji bude 19 let. Je mírně agresivnější ale stejně ji beru na ruku (hateři klidně si nadávejte je mi to jedno😀❤️). V posledním svleku se zbavila hodně do červena zasílám i foto

15.5.2020 12:48
Tarantela

XXX.XXX.177.253

Jakubíček 500 napsal(a):
Bral bych gramostolu roseu. Je to pěkný a "hodný" sklípkan. Každopádně jsou výjimky každý sklípkan má svou osobnost tak se chování může lišit. Já mám jednu gramostolu roseu a už ji bude 19 let. Je mírně agresivnější ale stejně ji beru na ruku (hateři klidně si nadávejte je mi to jedno😀❤️). V posledním svleku se zbavila hodně do červena zasílám i foto

To je G. porteri, ale to je ti možná taky jedno, co?

15.5.2020 13:08
Jakubíček 500

XXX.XXX.59.17

Tarantela napsal(a):
To je G. porteri, ale to je ti možná taky jedno, co?

Není to G.porteri na fotce vypadá úplně jinak a za to já nemůžu je to gramostola rosea.

Přidejte reakci

Přidat smajlík