Svlékání u sklípkana

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Modýlek

10.4.2020 23:13
Modýlek

XXX.XXX.37.129

Dobrý den,prosím o radu ohledně svlékání. Mám smitku,téměř dospělá,ráno zahájila svlékání,ale vypadá to,že to nedá,po 12h jsem jí byl omrknout,je pořád na zádech a nic se neděje,ani náznak pohybu,nebo naprasknutí krunýře. Jaké důvody to můžou být když sklípkan zemře během svlékání?

18.4.2020 23:06
kubas

XXX.XXX.24.35

Dopadlo to dobře?

15.5.2020 10:42
Jakubíček 500

XXX.XXX.59.17

Doufám že bude v pohodě. Mě se stalo to stejné ale ležela 1den na zádech a teprve pak se začala svlékat. Pavouk si určí bezpečnou dobu a pak začne. A jinak jak to dopadlo?

Modýlek

15.5.2020 23:31
Modýlek

XXX.XXX.37.129

Dopadlo to dobře,zvládla to,ale bylo na ní vidět,že jí to vzalo hodně sil a prvního cvrčka si vzala asi až po 3 týdnech.

16.5.2020 00:20
kubas

XXX.XXX.30.47

Krásné fotky

Modýlek

17.5.2020 18:43
Modýlek

XXX.XXX.37.129

Děkuji,je to foceno obyčejným mobilem. Jěště se zeptám,zda netušíte,co by tohle mohlo být,už jsem to tady dříve vkládal a ptal se,ale nikdo mě neodpověděl. Pohlavního vchod,má takřka holý,má ho dost zduřelý a vedle má jěště takovou bouličku,která je taky holá v obojím,má i takové černé skvrny. Čekal jsem,zda se to po svleku neztratí,ale dnes byla na skle a boužel to tam pořád má.

17.5.2020 19:12
kubas

XXX.XXX.58.145

Tyjo těžko říct. Já se s tím už taky setkal. Nikdy mi to nic vážného nepřineslo. Podle mě je to nějaký pozustatek ze svleku, který se nějak neobnoví ale nejak odborne to vysvetlit nedokazu. Treba se o to pokusi nekdo jiny a pomuze.

Modýlek

17.5.2020 23:50
Modýlek

XXX.XXX.37.129

Snad to nebude sklípkaní rakovina,nemám pořádní foták na detail,ale v realu to nevypadá moc dobře a dokonce bych řekl,že je to horší,než to bylo před svlekem. I tak děkuji za názor. A přihodím jěště jednu fotku.

18.5.2020 00:57
Tarantela

XXX.XXX.26.123

Více fotek by rozhodně pomohlo, pokud se ti opět podaří. Taky fotky celé ubikace by nebyly na škodu. Používáš něco na přitápění?

Modýlek

18.5.2020 05:13
Modýlek

XXX.XXX.37.129

Víc fotek bude asi problém,na skle je dost vyjímečně i když to by zařídit šlo,stačilo by dát světlo k přední stěně,nebo jí holt odchytit do ruky,ale hlavně nemám pořádnej foták na makro režim a telefon mě to taky nezaostří. Přitápím 15w žárovkou day time od exo terry a v teráriu má 25 stupnů. Používal jsem i 25w a to je tam pak 26 stupnů. Teplo má evidentně hodně ráda,jelikož jak rozsvítím,do 10minut je pod světlem na zadní straně terária a tam je celý den,až si říkám že jí to musí vysilovat furt vyset na stěně. Terárium je š35 x h30 x v25cm,žádné ostré hrany nebo předměty tam nejsou a popálit se o to světlo taky nemůže. Dřív jsem jí měl v akvárku,to byla jěšte menší už tam jsem si toho u ní všiml a bylo i vidět,že na skle kudy lozila nechávala chloupky,s největší pravděpodobností právě z postiženého místa.

19.5.2020 17:58
Tarantela

XXX.XXX.177.253

Ptala jsem se na vytápění, jelikož není úplně neobvyklé, že se o zdroj tepla pavouk popálí, a to pak může vypadat podobně (alespoň soudě podle fotky, která není dost detailní na to, aby se to podle ní dalo vyloučit). Když se podívám za zdroj tvého vytápění, tak o popálení však pochybuji. Na arachnoboards.com lze najít několik případů výhřezu spermatéky, které se někdy údajně spraví samy, někdy bohužel ne a vypadá to, že v takovém případě je zvíře bohužel odsouzeno k zániku po pár svlecích. Můžeš se podívat na fotky a posoudit, jestli to vypadá podobně.
https://arachnoboards.com/threads/b-boehmei-molt-issue.235778/page-2
https://arachnoboards.com/threads/update-on-my-p-fasciata-with-prolapse.127518/

Modýlek

19.5.2020 19:13
Modýlek

XXX.XXX.37.129

Dobrý den,předem vám chci poděkovat za informace,opravdu si toho vážím. A musím řict,že když to porovnám s vámi dodanými odkazy,vypadá velmi podobně,snad jen že u té mé slečny je to jěště horší,jako by nebyla ta spermatéka jen vyhřezlá,ale už i v některých místech zjizvená,plus jěště vedle ní boulička a v té je také jakoby zahojená prasklinka (jizva) Budu to sledovat,zejména po dalším svleku,nevím kolikátý to už bude,ale odhadujii,že jí čeká poslední svlek do max velikosti. Jěšte jednou děkuji a přeju hezký den.

Přidejte reakci

Přidat smajlík