Modýlek

XXX.XXX.37.129
Dobrý den,prosím o radu ohledně svlékání. Mám smitku,téměř dospělá,ráno zahájila svlékání,ale vypadá to,že to nedá,po 12h jsem jí byl omrknout,je pořád na zádech a nic se neděje,ani náznak pohybu,nebo naprasknutí krunýře. Jaké důvody to můžou být když sklípkan zemře během svlékání?
Modýlek

XXX.XXX.37.129
Dopadlo to dobře,zvládla to,ale bylo na ní vidět,že jí to vzalo hodně sil a prvního cvrčka si vzala asi až po 3 týdnech.
Modýlek

XXX.XXX.37.129
Děkuji,je to foceno obyčejným mobilem. Jěště se zeptám,zda netušíte,co by tohle mohlo být,už jsem to tady dříve vkládal a ptal se,ale nikdo mě neodpověděl. Pohlavního vchod,má takřka holý,má ho dost zduřelý a vedle má jěště takovou bouličku,která je taky holá v obojím,má i takové černé skvrny. Čekal jsem,zda se to po svleku neztratí,ale dnes byla na skle a boužel to tam pořád má.
Modýlek

XXX.XXX.37.129
Snad to nebude sklípkaní rakovina,nemám pořádní foták na detail,ale v realu to nevypadá moc dobře a dokonce bych řekl,že je to horší,než to bylo před svlekem. I tak děkuji za názor. A přihodím jěště jednu fotku.
Modýlek

XXX.XXX.37.129
Víc fotek bude asi problém,na skle je dost vyjímečně i když to by zařídit šlo,stačilo by dát světlo k přední stěně,nebo jí holt odchytit do ruky,ale hlavně nemám pořádnej foták na makro režim a telefon mě to taky nezaostří. Přitápím 15w žárovkou day time od exo terry a v teráriu má 25 stupnů. Používal jsem i 25w a to je tam pak 26 stupnů. Teplo má evidentně hodně ráda,jelikož jak rozsvítím,do 10minut je pod světlem na zadní straně terária a tam je celý den,až si říkám že jí to musí vysilovat furt vyset na stěně. Terárium je š35 x h30 x v25cm,žádné ostré hrany nebo předměty tam nejsou a popálit se o to světlo taky nemůže. Dřív jsem jí měl v akvárku,to byla jěšte menší už tam jsem si toho u ní všiml a bylo i vidět,že na skle kudy lozila nechávala chloupky,s největší pravděpodobností právě z postiženého místa.
Ptala jsem se na vytápění, jelikož není úplně neobvyklé, že se o zdroj tepla pavouk popálí, a to pak může vypadat podobně (alespoň soudě podle fotky, která není dost detailní na to, aby se to podle ní dalo vyloučit). Když se podívám za zdroj tvého vytápění, tak o popálení však pochybuji. Na arachnoboards.com lze najít několik případů výhřezu spermatéky, které se někdy údajně spraví samy, někdy bohužel ne a vypadá to, že v takovém případě je zvíře bohužel odsouzeno k zániku po pár svlecích. Můžeš se podívat na fotky a posoudit, jestli to vypadá podobně.
https://arachnoboards.com/threads/b-boehmei-molt-issue.235778/page-2
https://arachnoboards.com/threads/update-on-my-p-fasciata-with-prolapse.127518/
Modýlek

XXX.XXX.37.129
Dobrý den,předem vám chci poděkovat za informace,opravdu si toho vážím. A musím řict,že když to porovnám s vámi dodanými odkazy,vypadá velmi podobně,snad jen že u té mé slečny je to jěště horší,jako by nebyla ta spermatéka jen vyhřezlá,ale už i v některých místech zjizvená,plus jěště vedle ní boulička a v té je také jakoby zahojená prasklinka (jizva) Budu to sledovat,zejména po dalším svleku,nevím kolikátý to už bude,ale odhadujii,že jí čeká poslední svlek do max velikosti. Jěšte jednou děkuji a přeju hezký den.