Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.5.2020 19:50
pavouček_13

XXX.XXX.74.193

Dobrý den, dlouho mě trápí problém, že jsem alergik a astmatik... ale také blázen do pavouků. Již dlouhou dobu bych si chtěla pořídit nějakého sklípkana, ale nevím jestli je to nejlepší nápad. Koukala jsem po dvou druzích, kteří mají být prý neagresivní (grammostola rosea, brachypelma albopilosum). Samozřejmě jsem si přečetla spoustu článku a studiu jejich anatomie a chování věnovala hodiny.
Kdybych si pavouka nebrala na ruku a dávala velký pozor při manipulaci s ním, bylo by pořízení vhodné, nebo se mám tohoto snu zbavit? (no... zbavit se snu asi nepůjde)

Modýlek

21.5.2020 05:09
Modýlek

XXX.XXX.37.129

Ahoj,nejsem bůhví jaký chovatel,spíše pořád amatér,ale určitě jsi vybrala velmi vhodné kandidáty. Oba mírné druhy,ale pozor i oni můžou kousnout ! Taky každý jedinec se chová jinak i když je to stejný druh. Například čivava je taky gaučovej mazel,kterej když se bojí,tak jen štěká,ale i ona může být agresivní a kousnout. Volil bych spíše Gramostolu Roseu a to z důvodu.že nevyčesává chloupky, i když to také umí,ale dělá to opravdu velmi vzácně. To Brachypelma Albopilosum přeci jen na tebe ty chloupky sem tam vyčeše a při kontaktu s kůží nebo vdechnutím,by jsi jako alergik a astmatik mohla mít potíže. A pokud budeš provádět veškerou manipulaci s ní za pomocí 30cm pinzety a plastových krabiček (když je potřeba kompletní výměna podestýlky,výměna vody,odstranění zbytků potravy atd.) budeš na vše používat tu pinzetu a na odchyt krabičky,riziko je opravdu minimální.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.5.2020 18:29
Uživatel s deaktivovaným účtem

Alergik a astmatik = vyber si druh, který nevyčesá chlupy. Obě varianty jsou pro tebe nevhodné:) .Hezký den Jirka

Přidejte reakci

Přidat smajlík