Michal666

XXX.XXX.99.59
Dobrý den,
začínáme s chovem a chtěli bychom vědět kolik světla potřebuje denně šnek Helix aspersa maxima.
Pro chov máme místnost 2,5x4 metry bez oken.
Děkuji za odpovědi i rady.
zkuste kontaktovat profíky, třeba
https://hodowla-slimakow.pl/en/breeding/
já jsem je měl jeden rok spíš jako pokus a měl jsem je venku, chov v mistrnosti si dovedu obtížně představit jedině pokud je tam nějaký přívod vody a zároveň kanál. Tj, třeba ve sklepě, plus větrání.
Berte to tak, že tam bude dost vlhko, pokud budete muset svítit, tak předpokládám, že musíte simulovat zhruba počet hodin, jak svítí venku.
Ten chov v místnosti bude asi velmi obtížný. Víc než světlo je nutné kropit a zavlažovat, aby byli pořád aktivní, jestli vám jde o velkou plodnost. Větrání je tedy nutné, aby vám to tam neplesnivělo a nesmrdělo. Denní světlo by bylo samozřejmě fajn, ale pokud tam není tma jak v hrobě, tak umělé světlo tolik potřebovat nebudou. Spíš je potřeba nastavit nějaký klasický rytmus den-noc, protože jsou to, jako všichni sněci, noční zvířata. Jediná výhoda chovu v místnostech je, že je nebudete muset nechat hibernovat, jako při venkovních chovech. Ale spíš to bude mít víc nevýhod. Nějaké foto pro představu máte?