Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.6.2020 12:47
Pucikk3575

XXX.XXX.168.202

Dobrý den,

začínám s chovem šneků, a víc než exotické achatiny mne zaujaly čeští plži. Kromě hlemýždě zahradního, nebo páskovek byl ale chtěla získat i další druhy (plamatka lesní, suchomilka...) avšak ve volné přírodě je již nemohu najít.

Existuje i nějaký jiný způsob něž hledání v lese? Nejsou nějací chovatelé (třeba konkrétně těchto druhů)?

Prosím o radu, nebo jiný tip jak tyto krásné šneky získat.

Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.6.2020 12:54

Ja som minule pri ukladaní dreva našiel pod jedným klatom slimáka (netuším čo to bolo za druh)mal ulitu ako vezovka ale bol suchozemsky , ktorého som videl poprvé ,nechal som ho tam nak si žije ,ale ak máte pre nich vhodné podmienky ,ak budú fajn možno by som sa ho pokúsi nájsť a poslal vám ho ale nič neslubujem

17.6.2020 23:50
Pucikk3575

XXX.XXX.168.202

Děkuji za nabídku, ale ze slovenska na západ čech, to by byl asi moc velký kus. Ale opravdu děkuji

18.6.2020 07:34

Pucikk3575 napsal(a):
Děkuji za nabídku, ale ze slovenska na západ čech, to by byl asi moc velký kus. Ale opravdu děkuji

To je pravda🤣🤣

15.7.2020 17:56
Zellie

XXX.XXX.64.207

Dobrý den, já osobně bych nechala naše české šneky v přírodě, kde jim je nejlíp. Zahrádku neošetřiji chemií, nesypu solí, když je někde vidím, dávám je na stranu, aby se jim něco nestalo. Pokud vyloženě nestojíte o exotické achatiny (které lákají především svou velikostí), pak je tu na výběr menší druhy šneků, třeba druhy Pleurodonte, Zachrysia, Caracolus nebo Limicolaria (a asi spoustu dalších). Pokud tíhnete k něčemu, co se podobá naším šnekům, pak existuje euro-africky rozšířený Helix Aspersa Aspersa (Hlemýžď kropenatý), který vypadá jako český hlemýžď zahradní (Helix Pomatia), ale s výraznější ulitou. Je to přesně ten, kterýho dostanete na talíř ,,po burgundsku", protože se na farmách skvěle chová a rychle roste. Pokud se pro tento druh rozhodnete, nikdy ho ale nevypouštějte u nás v přírodě, naše podmínky by v pohodě přežil a narušil by místní ekosystém. Z jedné takové šnečí farmy jsem si jich pár přinesla domů jako mazlíčky a jsou super. :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík