Dobrý den,
svým larvám MTU jsem jakožto příkrm dal trochu kravského trusu, který jsem narosil, jelikož byl předtím kompletně vyschlý.
Je nějaký problém v tom, že trus kompletně vyschl nebo je to v pořádku? Narosil jsem ho tak, že má podobnou vlhkost jako substrát okolo.
Děkuji moc za odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Taky kravsky zruší nepridavam, občas sušené gammarus jako bílkovinu ale není to potreba, kvalitní hrabanka je základ.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kravsky trus
Když jsem choval MTU, tak asi nejvíce se osvědčil kvalitní substrát - listovka, větší boxy pro larvy, aby larva nehladověla, když to člověk zapomene zkontrolovat, protože přece jenom žere dost, nižší teplota tj kolem 20 °C. Občas nějaká larva přeležela a pak byl z toho pěkný brouk. Larvám nevyměňovat všechen substrát, ale vždy tak 1/4 nebo 1/3 prožraného nechat.
tomvoj
napsal(a):
Když jsem choval MTU, tak asi nejvíce se osvědčil kvalitní substrát - listovka, větší boxy pro larvy, aby larva nehladověla, když to člověk zapomene zkontrolovat, protože přece jenom žere dost, nižší teplota tj kolem 20 °C. Občas nějaká larva přeležela a pak byl z toho pěkný brouk. Larvám nevyměňovat všechen substrát, ale vždy tak 1/4 nebo 1/3 prožraného nechat.
Larvy kontroluju každý měsíc, hrabanku doplňuji, teď už to začínají být docela velký hovada, tudíž doplňování bude víc. Celý substrát taky nevyměňuji. Teplota je bohužel teď vyšší, většinou takových 24°C, ale larvy vypadají dobře. Každopádně díky za odpověď.