Mikulda12

XXX.XXX.147.86
Dobrý den,
nemá někdo z vás zkušenosti s nákupem brouků ze zahraničních eshopů a s jejich dopravou? Hledal jsem na internetu různé nosorožíky, ale většinou byl jejich název napsán jinak než latinsky.
Mohl by mi někdo pomoci?
Mnohokrát děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jaké druhy sháníte?
Zdravím.
Sice jsem tuto diskuzi nezaložil, ale přidám se. Já scháním hlavně různé druhy Chalcosom a Megasom, taky jsem hledal na internetu, a stejný problém, hodně nabídek z Thajska a Japonska, pak pár třeba že špaňelska nebo Německa, tudíž bych měl bych asi stejný dotaz jako zakladatel vlákna...
Přeji mnoho úspěchů v chovu
JP
Kdybych se měl rozhodovat pro menší riziko, tak bych kupoval v rámci EU, hlavně u živého materiálu. Ale otázka je, kolik chovatelů v EU nabízí lepší brouky než naši chovatelé?
V rámci EU bezcelní prostor, nižší poštovné, z D poštovné 20 EUR, Francie i levněji.
Doručení během jednotek dnů.
Z Asie bych asi risknul farmu z Japonska, pokud bych měl dost peněz na letecké poštovné a domluvil si neaktivní brouky. Co mám informace, tak z asie jsou teď zásilky omezeně (Filipíny), ale například z Vietnamu mi šel balík zhruba týden, ale tam je to obecně loterie jak rychle to projde celním řízením u nás.
Jestli chcete něco nakupovat na zahraničním eshopu, tak si zkuste zjistit reference a podle toho se rozhodnout.