Mikulda12

XXX.XXX.147.86
Dobrý den,
nemá někdo z vás zkušenosti s nákupem brouků ze zahraničních eshopů a s jejich dopravou? Hledal jsem na internetu různé nosorožíky, ale většinou byl jejich název napsán jinak než latinsky.
Mohl by mi někdo pomoci?
Mnohokrát děkuji.
Zdravím.
Sice jsem tuto diskuzi nezaložil, ale přidám se. Já scháním hlavně různé druhy Chalcosom a Megasom, taky jsem hledal na internetu, a stejný problém, hodně nabídek z Thajska a Japonska, pak pár třeba že špaňelska nebo Německa, tudíž bych měl bych asi stejný dotaz jako zakladatel vlákna...
Přeji mnoho úspěchů v chovu
JP
Kdybych se měl rozhodovat pro menší riziko, tak bych kupoval v rámci EU, hlavně u živého materiálu. Ale otázka je, kolik chovatelů v EU nabízí lepší brouky než naši chovatelé?
V rámci EU bezcelní prostor, nižší poštovné, z D poštovné 20 EUR, Francie i levněji.
Doručení během jednotek dnů.
Z Asie bych asi risknul farmu z Japonska, pokud bych měl dost peněz na letecké poštovné a domluvil si neaktivní brouky. Co mám informace, tak z asie jsou teď zásilky omezeně (Filipíny), ale například z Vietnamu mi šel balík zhruba týden, ale tam je to obecně loterie jak rychle to projde celním řízením u nás.
Jestli chcete něco nakupovat na zahraničním eshopu, tak si zkuste zjistit reference a podle toho se rozhodnout.