Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.8.2020 11:58
kubas

XXX.XXX.100.38

Dobrý den,

Chtěl jsem se Vás zeptat na Vaše pocity/názory/postřehy ohledně stále klesajícího počtu kobylek a sarančat u nás na loukách. Mám pocit, že jich shledávám stále méně a letos se mi to zdá býti obzvláště nápadné.

2.8.2020 12:30
Cvrk

XXX.XXX.132.58

Ubývá prakticky všechen hmyz. Za posledních zhruba 25 let ubylo v chráněných územích Německa, kde se to zkoumalo, téměř 80% hmyzí biomasy. U nás to bude podobné, spíš horší. Je to katastrofa. Podívejte se na kvetoucí okolíky, které byly dříve obsypané pestřenkami a malými tesaříky. Dneska na nich v dříve bohatách lokalitách kolem Prahy není skoro nic. Jinde je to o něco lepší, ale se stavem před třiceti lety se to nedá srovnat. Brusel už údajně zakázal nejhorší neonikotinoidy, ale naše průmyslové zemědělství i lesnictví si s obtížným hmyzem i tak poradí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.8.2020 12:47
Uživatel s deaktivovaným účtem

Cvrk napsal(a):
Ubývá prakticky všechen hmyz. Za posledních zhruba 25 let ubylo v chráněných územích Německa, kde se to zkoumalo, téměř 80% hmyzí biomasy. U nás to bude podobné, spíš horší. Je to katastrofa. Podívejte se na kvetoucí okolíky, které byly dříve obsypané pestřenkami a malými tesaříky. Dneska na nich v dříve bohatách lokalitách kolem Prahy není skoro nic. Jinde je to o něco lepší, ale se stavem před třiceti lety se to nedá srovnat. Brusel už údajně zakázal nejhorší neonikotinoidy, ale naše průmyslové zemědělství i lesnictví si s obtížným hmyzem i tak poradí.

Přesně tak. Často vzpomínám, jak vypadaly rozkvetlé louky před 30 lety a jak dnes. Je to smutné.

2.8.2020 12:51
kubas

XXX.XXX.100.38

Já si vzpomínám jak před 10 lety mi létaly zelené velké okřídlené kobyly přímo do baráku. Dnes jsem na louce slyšel maximálně dvě.

3.8.2020 09:44
gisanter

XXX.XXX.134.158

Je pravda, že hmyzu se vídal více. Ovšem co se týče kobylek, tak týdně jich záletné do bytu několik dospělých a to nepočítám kolik mladých jsem našel v bytě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík