Tak větší množství listí chce spíš ten zahradní drtič a asi to budete muset projet vícekrát.
To je ale už nějaká investice, pokud nemáte nějakého známého, který vám to pomele.
Pro menší množstí varianty seřazené podle ceny.
- vlastní ruce, líp to jde v pletených pracovních rukavicích
- mixer vlastní výroby, nástavec na vrtačku vyrobený ze závitové tyče a kusů vázacího ocelového plechu, ten nastříhám na kusy asi 15 cm, uprostřed provrtám, navleču na závitovou tyč (asi 50 cm) a zajistím podložkami a matkami, Dával jsem většinou tři pásky. Po nějaké době se zničí.
- mixer s použitím vrtulky na míchání hmot / barev. Jednu pěknou vrtulku jsem koupil v OBI nebo Baumaxu asi za 200 - 300 korun a je dost pevná na drcení. Zase do vrtačky a jedu. (nejoblíbenější varianta)
- mixer ze staré ždímačky, ideální pro kutily a lenochy. místo bubnu přidělat něco jako nůž v sekačce na trávu a pak jenom nechat jet pár minut, Vznikne nadrobno drcený substrát skoro jako hlína.
- nějaký drtič větví
Poznámka. K mým oblíbeným vrtulím na vrtačku je vhodné si připravit i nějaký kbelík s víkem do kterého provrtám otvor na nástavec, tím se omezí prášení po okolí.
Good luck!
Mockrát díky za obsáhlý výčet možností.
Zahradní drtič (větví) jsem zvažoval úplně na začátku, ale dost mě znejistili odborníci v Hornbachu, prý by mi to listí pořádně nebralo.
Zaujala mě ta vrtulka na míchání hmot. Nějakou doma mám, ale je to spíš klasická spirála na barvy.
Zkusím se poptat v obchodech, jestli mají něco ostřejšího.
Ještě jednou díky.
MP
Existují právě i vrtule a jsou dost pevné. Akorát ji teď nemám doma abych to vyfotil. Dejte si do vyhledávače vrtulové míchadlo...
Tak jsem to nafotil, nemusí to být výrazně ostré, ono to drtí i tak dobře.