Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.9.2020 20:51
valer.kockota

XXX.XXX.126.100

Dobrý den,

máte někdo prosím nějaký fígl, jak zpracovat větší množství listí na jemnou drť pro larvy brouků? Ptal jsem se v hobby marketech, ale nikdo mi nedokázal poradit, jestli nějaký drtič nebo drtící vysavač dokáže opravdu kvalitně nadrtit listí.

Díky za každou radu.

10.9.2020 23:24
tomvoj

XXX.XXX.142.190

Tak větší množství listí chce spíš ten zahradní drtič a asi to budete muset projet vícekrát.
To je ale už nějaká investice, pokud nemáte nějakého známého, který vám to pomele.

Pro menší množstí varianty seřazené podle ceny.

- vlastní ruce, líp to jde v pletených pracovních rukavicích

- mixer vlastní výroby, nástavec na vrtačku vyrobený ze závitové tyče a kusů vázacího ocelového plechu, ten nastříhám na kusy asi 15 cm, uprostřed provrtám, navleču na závitovou tyč (asi 50 cm) a zajistím podložkami a matkami, Dával jsem většinou tři pásky. Po nějaké době se zničí.

- mixer s použitím vrtulky na míchání hmot / barev. Jednu pěknou vrtulku jsem koupil v OBI nebo Baumaxu asi za 200 - 300 korun a je dost pevná na drcení. Zase do vrtačky a jedu. (nejoblíbenější varianta)

- mixer ze staré ždímačky, ideální pro kutily a lenochy. místo bubnu přidělat něco jako nůž v sekačce na trávu a pak jenom nechat jet pár minut, Vznikne nadrobno drcený substrát skoro jako hlína.

- nějaký drtič větví

Poznámka. K mým oblíbeným vrtulím na vrtačku je vhodné si připravit i nějaký kbelík s víkem do kterého provrtám otvor na nástavec, tím se omezí prášení po okolí.

Good luck!

11.9.2020 07:38
valer.kockota

XXX.XXX.126.100

Mockrát díky za obsáhlý výčet možností.

Zahradní drtič (větví) jsem zvažoval úplně na začátku, ale dost mě znejistili odborníci v Hornbachu, prý by mi to listí pořádně nebralo.

Zaujala mě ta vrtulka na míchání hmot. Nějakou doma mám, ale je to spíš klasická spirála na barvy.
Zkusím se poptat v obchodech, jestli mají něco ostřejšího.

Ještě jednou díky.

MP

11.9.2020 10:10
tomvoj

XXX.XXX.142.190

Existují právě i vrtule a jsou dost pevné. Akorát ji teď nemám doma abych to vyfotil. Dejte si do vyhledávače vrtulové míchadlo...

Tak jsem to nafotil, nemusí to být výrazně ostré, ono to drtí i tak dobře.

8.10.2020 06:14
valer.kockota

XXX.XXX.125.72

Ta je parádní (ta vrtule:) ), zkusím ji někde taky sehnat.

Díky
MP

Přidejte reakci

Přidat smajlík