Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.9.2020 23:39
Vaclav Gonda

XXX.XXX.164.142

Zdravím, jsem asi jeden z mála lidí co fascinují Sršně? Asi jo 😄. Chtěl bych jim nějak pomoct nebo je chovat páč ubývají a jsou velmi užitečné a důležité. Všude na netu najdete příspěvky tipů, jak se zbavit Sršní ale nikde jak jim pomoct nebo je chovat. Jak vyhledám královnu?
Chová je vůbec někdo? Potřebujete na to speciální hromadu věcí? Díky moc za všechny odpovědi.

16.9.2020 21:30
Michedav

XXX.XXX.94.69

Zdravím, také jsem jeden z mála 😀, ale jsem z města tak je to pro mne skoro nemožné. Co jsem ale zjistil, tak bych postupoval podobně jako pro chovu čmeláků, o tom už je na netu dost informací. Asi by to chtělo např větší ,,úl'' a do něj brzy zjara dát mladou královnu. Myslím že se moc neliší od dělnic, které ale brzy zjara nelétají. Ale šance na úspěch jsou mizerné. Nejlepší je ale vyhledat místo, kde mají hnízdo a chodit je pozorovat tam. Jinak ale myslím, že je nikdo nechová 😀

19.9.2020 00:31
Vaclav Gonda

XXX.XXX.164.142

Michedav napsal(a):
Zdravím, také jsem jeden z mála 😀, ale jsem z města tak je to pro mne skoro nemožné. Co jsem ale zjistil, tak bych postupoval podobně jako pro chovu čmeláků, o tom už je na netu dost informací. Asi by to chtělo např větší ,,úl'' a do něj brzy zjara dát mladou královnu. Myslím že se moc neliší od dělnic, které ale brzy zjara nelétají. Ale šance na úspěch jsou mizerné. Nejlepší je ale vyhledat místo, kde mají hnízdo a chodit je pozorovat tam. Jinak ale myslím, že je nikdo nechová 😀

Dobře, zkusím to a děkuji moc. 😃 Aspoň nejsem sám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík