Coelorrhina hornimanni počet vajíček

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.9.2020 12:12
lukasaky

XXX.XXX.105.34

Dobrý den, zajímalo by mě, kolik vajíček asi klade samice Coelorrhina hornimanni. Doporučili by jste tento druh úplnému začátečníkovi? (To jsem já )

28.9.2020 22:19
tomvoj

XXX.XXX.142.190

Začátečníkovi bych tento druh doporučil. Počet vajíček zavisí na několika faktorech, co můžete ovlivnit, je udržet brouky co nejdéle naživu, protože většina Cyprolaisů klade až po nějaké době, třeba i po 3 - 4 týdnech. Malé larvy můžete pak jednou za týden až dva vybírat a dávat bokem. Larvy se v dobrých podmínkách nežerou, ale v L3 je můžete dát samostatně do krabiček, hlavně aby se dobře nažraly a pak měly klid na kuklení. Jestli máte jenom jednu samici, tak třeba získáte 20 - 30 larev. Lepší je chovat v nějaké menší skupince. Třeba dvě tria.

29.9.2020 18:29
lukasaky

XXX.XXX.105.34

Děkuji moc, ještě si rozmyslím jestli coelorrhina, nebo nějaké pachnody

29.9.2020 18:35
tomvoj

XXX.XXX.142.190

Tak Pachnody potřebují lokálně teplo (takže nějakou žárovku, hlavně teď na podzim / zimu). Cyprolaisi jsou sice taky světlomilní, ale teplota by jim stačila i kolem 23 - 25 °C. Některé pachnody jsou aktivní a páří se až při vyšších teplotách nad 30 °C.
Z pachnod můžete zkusit chovat relativně nesmrtelný druh Pachnoda marginata, což je i asi nejlevnější k pořízení. A na něm nasbíráte zkušenosti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík