Jak si vybrat sklípkane ze "starého světa"?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jiří83

1.10.2020 18:12
Jiří83

XXX.XXX.237.144

Zdravím,
začal mě bavit chov stromových pavouků a zatím si vybírám z těch jiho/středoamerických (tj. mám zkušenosti s rody (Avicularia, Psalmopeus, Chromatopelma ...)
Můj hlavní nárok na chovance je, aby jeho jed nemohl ohrozit zdravého člověka.

Nedoporučil by mi někdo nějaké toxicky méně významné stromové rody a druhy i ze "starého světa"?

S přáním pěkného dne

Jiří Tomášek

2.10.2020 16:39
Sandra97

XXX.XXX.31.85

Dobrý den,
Já mám zkušenosti s rodem Chilobrachys a Ceratogyrus, kteří patří zrovna do těch více jedovatých, agresivních a rychlejších a když se nedostavíte k doktorovi může dojít i k selhání organismu. Když už tedy máte zkušenosti i s druhem Psalmopoeus, který je hodně rychlý tak Vám mohu doporučit Monocentropus Balfouri mohou se chovat i skupinově třeba po 5 ks, jed mají silnější než ty z nového světa, ale většinou se spíše schovají do pavučin než aby zaútočili kousnutím, chovatelé si řeknou za skupinku okolo 2000kč. Dále třeba nějaké Poecilotherie, asi spíše ty menší a méně jedovaté třeba smithi, rufilata nebo ornata dorůstají do 15-17cm v rospětí nohou a, když kousnou tak se dostavit k doktorovi na prohlídku, možná se projeví horečky, zvracení, rána většinou oteče, ale nemusíte brát žádná antiboitika nebo tak.

Snad Vám bude odpověď dostatečná. :)

Buchová Sandra

Přidejte reakci

Přidat smajlík