Modýlek

XXX.XXX.37.129
Dobrý den,u jedné ze svých mladých samiček jsem už dříve zpozoroval na boku zadečku ve spodnější části malou lisinku. Plísen to není,již to tam má X svleků,čím je větší,tím více je to vidět,možná to měla dřív i po obou stranách zadečku,ted jen na jedné straně. Možná je to část zadečku,kde jsou plíce ale uplně jistý si nejsem. To místo je holé,ale chloupky si tam určitě nevyčesala. Zajímalo by mě zda se stím už někdo setkal a čím by to mohlo být. Zdá se že sklípkan je jinak naprosto v pořádku. Budu rád za info a rady,předem děkuji.
Modýlek

XXX.XXX.37.129
Je zvláštní, že to zůstává i po svleku. Z fotek mi to nepřijde nijak vystouplé, jen holé. Je to tak? Jak vypadá to místo zevnitř na svlečce? Podobné skvrny bývají občas označovány za "cysty", i když si nejsem jistá, jak moc je něco jako cysta možné u bezobratlých. Většinou to ale bývají zvedlá místa, nebo je zadeček trochu zkřivený. Nevím, jestli půjde nějak určit o co jde, natož příčinu, ale určitě bude zajímvé to pozorovat a dokumentovat dál. Občas takové věci vymizí po svleku, občas se stane, že se v místech s "cystou" nevytvoří kutikula, tím pádem pavouk uhyne. Tím samozřejmě nechci tvrdit, že je to váš případ, jen zmiňuji co mi to vzdáleně připomíná.
Modýlek

XXX.XXX.37.129
Místo je pouze holé,vystouplé není a svlečka byla vždy vpořádku,nic zvláštního zevnitř nikdy nebylo. Určitě to budu nadále sledovat. Nejsem si uplně jistý,ale řekl bych že to měla dříve dokonce po obouch stranách,tak snad to časem zmizí a jediné co mě napadlo,že by to mohla mít od vlastních nohou,jelikož měla úkryt který byl pro ní už dost malý,hlavně úzký,ale občas když jsem jí vyrušil,si do něho přeci jen vlezla,tak jak se tam soukala,že by si to vlasnímama nohama takhle odřela do hladka? Jinak opravdu netuším,doufejme,že to při dalším svleku zmízí a pokud ne,že to nebude mít žádný vliv na její život.